30 / 04 / 2024

Migros, şžok Marketler'in mal varlığını açıkladı!

Migros, şžok Marketler'in mal varlığını açıkladı!

Migros Ticaret Anonim şžirketi, şžok Marketler Ticaret Anonim şžirketi'ne özgülenen mal varlığını açıkladı. Yıldız Holding bünyesindeki Bizim Toptan'a satılan şžok Marketler'in toplam 1230 adet mağazası ve 4 deposu bulunuyor...



Verilen ilan şu şekilde;

şžirketimizin 08.06.2011 tarihli özel durum bildirimine ilişkin ek açıklamadır:

a) şžok Marketler Ticaret A.şž.'ye özgülenen mal varlığı,

1.230 adet mağaza ve 4 adet depoya ilişkin kira kontratları, sabit kıymetler ve stoklardır. Devredilecek mağaza ve depoların tamamı kiralıktır. Devre konu sabit kıymetlerimizin ve stokların toplamının Migros Ticaret A.şž. konsolide bilançosu aktif toplamına oranı %3,6, konsolide satış hasılatımıza oranı ise %1,6'dır.

Satış tutarı ve karı, kapanış tarihi itibariyle devredilecek mağaza sayısı, yapılacak fiili stok sayımı ve hesaplanacak Kıdem Tazminatı tutarlarına göre değişebilecektir.

b) şžok Marketler Ticaret A.şž.'ye özgülenen mal varlığı öncelikle Migros Ticaret A.şž. tarafından şžok Marketler Ticaret A.şž.'ye devredilecektir. Bu devir için Kısmi Bölünme yönteminin uygulanması hususu da değerlendirilmekte olup buna yönelik henüz bir karar alınmamıştır.

c) Alıcılar ve Sözleşme uyarınca Alıcıların kısmen devir hakkına sahip olduğu taraflar arasındaki hisse dağılımı sözleşmede bir hükme bağlanmamış olup, söz konusu hisse dağılımı kesinleşince ayrıca bildirilecektir.

d) Mal Varlıklarının Devri ve Rekabet Kurulu'nun izni sonrasında şžok Marketler Ticaret A.şž. hisselerinin devri gerçekleştirilecektir. Hisse devrinin tamamlanması için taraflarca imzalanan sözleşmede en son tarih olarak 31.10.2011 tespit edilmiştir.

e) şžok marketlerinde çalışan personel   özlük haklarıyla beraber şžok Marketler Ticaret A.şž.'ne devredilecektir. çalışanların Kıdem Tazminatı ve sair alacakları da bu kapsamda satış fiyatından düşülecek ve şžok Marketler Ticaret A.şž. tarafından üstlenilecektir. Devredilecek Kıdem Tazminatı ve diğer yükümlülüklerin kesin tutarı kapanış günü (Hisselerin devir tarihinde) belirlenecektir.


Geri Dön