Genel

Migros ve Vakko Kapalıçarşı'da yer almak istiyor!

Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko: "Kapalıçarşı her zaman ilgi alanımızda yer aldı. Çünkü çarşı yabancı turistin ilk uğrak yeri," diyor

Türkiye’de alışveriş merkezi furyası yaşanırken dünyanın ilk alışveriş merkezi olarak tarihe damgasını vuran Kapalıçarşı estetik operasyona hazırlanıyor. Kapalıçarşı, yangınlar, krizler, depremler ve imparatorlar sığdırdığı 550 yıllık geçmişine şimdi de kökten bir değişim ekleyecek.

Baştan aşağı elden geçirilecek olan çarşı, bugüne kadar en büyük yenilenme operasyonuna tanıklık edecek. 140 milyon TL’ye mal olacak renovasyon çalışmaları tam 5 yıl sürecek. Değişim daha başlamadan Vakko, Migros gibi Türkiye’nin önde gelen markalarının arasında yer aldığı talipler sıraya girdi. Tam 550 yıldır dimdik ayakta duran Kapalıçarşı her gün 500 bine yakın ziyaretçiyi ağırlıyor. Toplam 3 bin 600 işyeri Kapalıçarşı’dan ekmek yiyor. Bugüne kadar mülk sorunları ve yönetimdeki sıkıntılar nedeniyle tam anlamıyla restorasyon ve altyapı çalışmalarının yapılamadığı çarşı yeni bir açılım peşinde. Fatih Belediyesi, çarşının yenilenmesi için düğmeye bastı. İlk adım olan röleve çalışmaları belediye tarafından bu ay sonuna kadar bitirilecek. Hazırlanan proje Anıtlar Kurulu’na sunulacak. Onayın çıkmasıyla da yenileme yatırımına başlanacak. İlk olarak çarşının çatısı açılarak
tadilat yapılacak.

En azından stand açalım

Yenilemeye esnafında katkıda bulunacağını belirten Kapalıçarşı Esnaflar Derneği Başkanı Hasan Fırat, çarşının yenilendikten sonra tamamen modern bir kimliğe kavuşacağını belirtti. Fırat, “Çarşıya iş makinesi giremediği için tavanlar tamamen elle çalışılacak. Ayrıca çarşıda günlük işlerin aksamaması için çalışmalar gece yapılacak” dedi. Fırat, yenilemenin ardından büyük markaların taleplerine de cevap verebileceklerini belirterek “Migros ve Vakko geçtiğimiz haftalarda Kapalıçarşı yönetimine başvurdu. Vakko, geçici bir çözüm olarak ‘stand’ kurmayı bile önerdi. Migros ise 40 metrekarede olsa yer istedi” açıklamasını yaptı.

Yönetimden cevap bekliyoruz

Cem Hakko-Vakko Yönetim Kurulu Başkanı: Kapalıçarşı her zaman ilgi alanımızda yer aldı. Çünkü çarşı yabancı turistin ilk uğrak yeri. Devlet liderleri, dünya starları Türkiye’ye geldiğinde Kapalıçarşı’ya mutlaka alışverişe gidiyor. Bu nedenle de mağaza açmak istiyoruz. Talebimizi yönetime ilettik. Yönetimden gelecek cevabı bekliyoruz.

Bir an önce yer almak istiyoruz

Özgür Tort-Migros Genel Müdürü: Bizim için Kapalıçarşı çok özel bir lokasyon. Tarihi dokusunun yanı sıra günlük trafiğin yoğun olmasından dolayı önemli. Bu nedenle de burada özellikle Migros formatıyla yer almak istiyoruz. Eğer çarşıda yer alabilirsek önemli bir prestij yatırımına imza atmış olacağız.

Kapalıçarşı herkesin gözdesi

Yılmaz Yılmaz-Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı: Kapalıçarşı Türkiye’nin ve dünyanın bildiği en eski kapalı alışveriş merkezi. Büyük bir ticaret var orada. Geleneksel ürünlerle birlikte modern perakendenin de orada olması farklı bir sinerji yaratacaktır. Turist için de seçenekler artacaktır.
Radikal/SEVGİ SAYAR BAŞARAN