Ekonomi

Migros'tan deprem bölgesindeki yerel çiftçilere destek!

Migros, deprem bölgesindeki yaraları sarmak için çalışmalarını sürdürürken, Türkiye’nin toplam tarım arazilerinin yüzde 16’sına denk gelen birinci sınıf tarım arazilerinin bulunduğu bölgede depremden etkilenen yerel çiftçilere destek vereceğini açıkladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre; Migros, deprem nedeniyle tarlada, ağaçta kalan ve hızla bozulabilecek tarım ürünlerini dalından toplayıp, satın alarak üreticilere gelir yaratmayı amaçladığı çalışmalarına başladı


Migros, deprem bölgesindeki yerel çiftçilerin desteklenmesi ve tarım sahalarının üretimini sürdürebilmesinin sağlanması için çalışmalarını devam ediyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre; Migros, deprem nedeniyle tarlada, ağaçta kalan ve hızla bozulabilecek tarım ürünlerini dalından toplayıp, satın alarak üreticilere gelir yaratmayı amaçladığı çalışmalarına başladı.

En son Hatay'ın Arsuz ilçesinde bulunan limon üreticilerinin ürünlerini dalından toplayıp satın alan Migros, ayrıca çabuk bozulabilen ve şu anda tarlalarda bekleyen yeşilliklerin toplanması ve alımı için çalışmalar yapıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Migros Ticaret AŞ Meyve Sebze Pazarlama Direktörü Yener Arslan, deprem bölgesinin, medeniyetlerin beşiği olan ve bereketli topraklarıyla Anadolu'yu besleyen Mezopotamya'nın kadim şehirlerini barındırdığını söyleyerek bu bölgede pek çok üreticinin bulunduğunu belirtti.

Tarımın doğduğu bu değerli topraklarda, Türkiye'nin toplam tarım arazilerinin yüzde 16'sına denk gelen tarım sahaların, birçok çiftçinin ve üreticinin yer aldığını söyleyen Arslan, şöyle konuştu:

"81 şehrimizin oluşturduğu büyük üretim zincirinin değerli bir parçası olan bu 10 ilimizin halkadan ayrılmaması ve üretime yeniden döndürülmesi oldukça kritik bir önem taşıyor. Şu anda deprem bölgesindeki yerel üreticilerimizin aciliyetle desteğe ihtiyaç duyduğunu bilerek, büyük emekler sarf edilerek yetiştirilmiş, fakat deprem nedeniyle tarlada, ağaçta bekleyen ve hızla toplanması gereken tarım ürünleri için koordine olduğumuz tam da bugünlerde sosyal medyada Hataylı bir kadın üreticimizin destek çağrısına denk geldik. Bunun üzerine ilk etapta Hatay Arsuz’daki limon üreticilerinin ürünlerini dalından toplayıp satın alarak onlara destek olmaya çalıştık. Ayrıca çok çabuk bozulabilen ve şu anda tarlalarda bekleyen yeşilliklerin toplanmasını ve alımını da hızlı bir şekilde planladık ve ekiplerimizi yönlendirdik. Tarıma ve üreticilerimize desteğimiz ara vermeden devam edecek."

MİGROS DEPREM BÖLGESİNE YARDIM TIRLARI DA YOLLAMIŞTI!

Migros depremin hemen ardından, ilk 24 saat içerisinde yardım tırlarını, hemen ardından da Migros Sanal Market üzerinden duyarlı vatandaşların yaptıkları bağışları deprem bölgesine göndermişti. 

Şok Marketler'den depremzedelere istihdam desteği!

IMF’den Bitcoin’e onay çıkmadı! İşte açıklanan 9 maddelik kripto para eylem planı...

Bakan Bilgin açıkladı: Deprem bölgesinde 20 bin 700 kişilik istihdam