11 / 01 / 2025

Milas-Bodrum'a en yüksek teklif TAV'dan!

Milas-Bodrum'a en yüksek teklif TAV'dan!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından bugün ihalesi yapılan Milas-Bodrum Havalimanı'nın işletme hakkı devri ihalesine en yüksek teklifi 717 milyon euro ile TAV Havalimanları Holding verdi...




Milas-Bodrum Havalimanı terminallerinin işletme hakkının devri ihalesinde en yüksek teklifi 717 milyon euro ile TAV verdi.


Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından bugün ihalesi yapılan Milas-Bodrum Havalimanı'nın işletme hakkı devri ihalesine en yüksek teklifi 717 milyon euro ile TAV Havalimanları Holding verdi. İhale mevcut dış hatlar terminali, CIP/genel havacılık terminali ile iç hatlar terminali ve mütemmimlerinin 2035 yılı sonuna kadar işletme haklarının devrini içeriyordu.


4 firma teklif verdi


İhale için Fraport-IC İçtaş, Astaldi SPA -Romairport-Göçay İnşaat OGG, YDA İnşaat ve TAV Havalimanları Holding olmak üzere 4 firma teklif verdi.


İlk aşamada zarfların açıldığı ihalede Fraport-IC İçtaş 216 milyon euro+KDV, Astaldi-Romairport-Göçay OGG 150 milyon euro+KDV, TAV Havalimanları Holding 250 milyon euro+KDV, YDA İnşaat ise 280 milyon euro+KDV teklif vermişti. Daha sonra geçilen açık artırmada en yüksek teklif 717 milyon euro+KDV ile TAV'dan geldi.


İç hat işletmesi Devlet Hava Meydanları'nda bulunan havalimanının dış hat terminalini 22 Ekim 2015 tarihine kadar Astaldi'nin sahibi olduğu Mondial işletecek.


'Nefes kesen ihale'


DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ihale sonrası yaptığı açıklamada, "Nefes kesen bir yarışın sonunda 105'inci turda 717 milyon euro+KDV bedelle TAV Havalimanları bu ihalenin kazanan tarafı olmuştur. İhaleye dört firma teklif vermiş, Astaldi 82'nci turda, YDA 85'inci turda Fraport da 105'inci turda çekilerek ihalenin kazananı TAV olmuştur" dedi. Birdal, katılan firmalara teşekkür ederek, TAV'ı tebrik etti ve ihalenin Türkiye ekonomisine hayırlı olmasını diledi.


'Finansman sorunumuz yok'


TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener ise "Milas-Bodrum Havalimanı, 3.5 milyonu aşkın yolcu trafiği ile önemli bir turizm merkezini dünyaya bağlayan bir liman. Milas-Bodrum Havalimanı bizim işlettiğimiz 14'üncü havalimanımız oldu. Bodrum 2025'lerde Türkiye'nin 4'üncü büyük şehri olmaya aday bir kent. Biz Bodrum'un bugünkü kapasitesine değil geleceğine inanıyoruz. Bırakmaya niyetli değildik. Şimdi yüzde 20 peşinat verilecek, bununla birlikte finansmanımız hazır. Projeyi, yüzde 30'u özsermaye yüzde 70'i finansmanla sağlayacağız. Kur riskimiz bulunmuyor. Giderimiz TL, gelirimiz ise euro ve dolar cinsinden. Havalimanı dışında bir iş yapmadığımız için bütün kazancımızı sektörümüze yatırıyoruz. Ülkemize ve bölgemize havalimanı sektörü için insan kaynağı yetiştiren TAV Akademi gibi bir kurumumuz var. Projenin ne finansmanında ne de insan kaynağında sıkıntı yaşarız. Bundan sonra da bizim finansal modelimizin içinde olan her türlü havalimanı yatırımı işine gireceğiz" dedi.



Dünya


Geri Dön