Genel

Milas Havaalanı AKG Gazbeton ile yenileniyor!

Türkiyenin önemli havalimanları arasında yer alan Milas Bodrum Uluslararası Havaalanının Dış Hatlar Terminali yenileme inşaatında AKG Gazbeton ürünleri kullanılıyor

 

Sağlamlığı, hafifliği, kolay işlenebilme özelliği, A1 sınıfı yanmaz ürün olması, ısı yalıtım avantajları ve deprem emniyeti ile AKG Gazbeton ürünleri Milas Bodrum Uluslararası Havaalanının yenilenme projesinde özellikle tercih edildi.

Toplam 102 bin 500 metrekare ilave apron inşa edilerek yenilenecek olan proje, AKG Gazbeton duvar blokları kullanılarak, yaklaşık 100 bin metrekare kullanım alanıyla, yıllık yolcu kapasitesini de büyük ölçüde artırmış olacak. AKG Gazbeton ürünleri kullanılarak hem maliyet hem de zamandan tasarruf sağlanacak projenin kısa sürede tamamlanması ve yeni sezona yetiştirilmesi planlanıyor.

Her türlü yapı sisteminin iç ve dış duvarlarında kullanılan AKG Gazbeton duvar blokları daha önce Adnan Menderes Havalimanı, Esenboğa Havalimanı, Sabiha Gökçen Dış Hatlar Terminali, Erzurum ve Sivas Havaalanlarında kullanılmıştı.


AKG Gazbeton

Gazbeton sektöründe Türkiyedeki en geniş ürün yelpazesine sahip firmaların başında yer alan AKG Gazbeton, blok ve donatılı ürünler olmak üzere iki ana ürün çatısı altında üretim yapmaktadır. Blok ürün grubu olarak; düz duvar blokları, geçmeli duvar blokları, hafif asmolen bloklar, U bloklar ve yalıtım plakları üreten AKG Gazbeton, donatılı ürün grubu olarak ise; duvar panelleri, çatı ve döşeme panelleri, lento ve söveler üretmektedir. 2005 yılı başında CE belgesi alan ilk duvar malzemesi üreticisi olan AKG Gazbeton İzmir Tesislerinde 410.000 metreküp/yıl, Kırıkkale tesislerinde 550.000 metreküp/yıl gazbeton üretilmektedir.

AKG Gazbeton, 2011 sonunda üretime başlayacak olan Çorlu Fabrikası ile Türkiyenin en büyük gazbeton üreticisi olacak. Başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde on yediden fazla ülkeye ihracat yapan AKG Gazbeton, tamamlanacak tesisleriyle yılda toplam 1.585.000 metreküp gazbeton üretecek.