29 / 04 / 2024

Milas'taki inşaat kazısında mozaik bulundu!

 Milas'taki inşaat kazısında mozaik bulundu!

Milas'ta bir inşaat kazısı sırasında Roma dönemine ait bir konutun taban mozaikleri bulundu.




     Hacıilyas Mahallesi Ulusal Egemenlik Caddesi'nde Milas Belediyesi ekipleri tarafından yıkılan yapının yerine yapılması planlanan bina için Milas Arkeoloji Müze Müdürlüğü kontrolünde kazı çalışması başlatıldı. 

     Kazı sırasında alanda mozaikler bulunması üzerine arkeologlar inceleme yaptı. İlk inceleme sonucunda bulunan tarihi mozaiklerin Roma dönemine ait bir konutun taban mozaikleri olduğu belirlendi. 

     Kurtarma kazısının devam ettiği alanda incelemelerde bulunan Milas Arkeoloji Müze Müdürü Ali Sinan Özbey, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen hafta yaptıkları çalışmalarla eski, ancak tescil değeri taşımayan Milas evinin imar mevzuatına göre belediye ekiplerince yıkıldığını söyledi. 

     Daha sonra 2. derece arkeolojik sit alanı olan bölgede sondaj çalışmasına başlandığını anlatan Özbey, ''Çalışmalarda mozaikli alana rastladık. Alanla ilgili vakit kaybetmeksizin Milas Müdürlüğü olarak mozaiklerin anlaşılmasına yönelik bir çalışma başlattık'' dedi. 

     Çalışmanın tamamlanmasının ardından Muğla Koruma Kurulu'na ayrıntılı bir rapor sunacaklarını bildiren Özbey, ''İlk belirlemelerimize göre alandaki mozaikler, Roma dönemine ait bir konutun taban mozaikleri. Çalışmamazı tamamladıktan sonra bu yerin koruma kullanma dengesi içinde değerlendirilerek uygun projeler üretilmesi ve korunmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirilecek'' diye konuştu. 

AA


Geri Dön