28 / 04 / 2024

Milimetric Londra'da mağaza açacak

Milimetric Londra'da mağaza açacak

İş ve spor dünyasından isimlere ısmarlama gömlek, takım elbise diken Milimetric, Londra'da mağaza açmayı planlıyor



Bülent Eczacıbaşı, Tuncay Özilhan, Arda Turan gibi isimlere ısmarlama gömlek, takım elbise diken Milimetric, Londra'da mağaza açmayı planlıyor. İngiliz asilzadelerinin gömlek ve takım elbiselerini diktirdikleri Jermyn veya Sawile Row Street'te mağaza açacaklarını söyleyen Milimetric'in ortağı Kağan Gökalp, "Sadece İngiliz markalarının olduğu bir yerde Türk markası olsun istiyoruz" dedi

2003 yılında kurulan, Bülent Eczacıbaşı, Tuncay Özilhan, Zafer Kurşun, Yalçın Ayaydın, Ali Ağaoğlu, Alinur Velidedeoğlu, Arda Turan gibi iş ve spor dünyasından isimlere ısmarlama gömlek, takım elbise diken Milimetric, Londra'da mağaza açma planları yapıyor. İngiliz asilzadelerinin gömlek ve takım elbiselerini diktirdikleri Jermyn Street veya Sewille Row Street'te mağaza açmak istediklerini söyleyen Milimetric'in ortağı Kağan Gökalp, "İşin ticari boyutunu düşünmüyoruz. Sadece İngiliz markalarının olduğu o caddelerden birinde Türk markası olarak yer almak istiyoruz. Londra, ısmarlama kıyafet pazarında ilk sırada. Londra'daki Jermyn ve Sawile Row Street sokağında dünyanın en eski ve en ünlü ısmarlama mağazaları bulunuyor. Rahmetli Adnan Menderes gibi birçok ünlü Türk'ün de gömlekçileri buradadır. Orada Milimetric mağazası açarsak, dünya markası olma yolunda iyi bir adım atmış oluruz. Bu anlamda girişimlerimiz devam ediyor" dedi.

Ünlülerin tercihi

İstinye Park, Akmerkez, Kanyon ve  Ankara  CEPA'daki 4 mağazada müşterilerine hizmet verdiklerini belirten Kağan Gökalp, çok iyi bir alışveriş merkezi projesi olmadığı sürece yeni mağaza açmayı düşünmediklerini kaydetti. Dünyanın en kaliteli kumaş markalarından Loro Piana ve Dormeuil markalarını kullandıklarını anlatan Gökalp, "Abimle Milimetric'le sektöre girdiğimizde neredeyse bu meslek bitmişti. Ayda 100 tane ısmarlama takım elbise satılmıyordu. Şimdi biz ayda binin üzerinde gömlek, 60-70 adet de takım elbise dikiyoruz" dedi.

En fazla alışverişin İstinye Park mağazasında yapıldığını dile getiren Gökalp, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ankara'da milletvekili, bürokrat, müteahhit ve büyükelçi müşterimiz çok... TÜSİAD üyelerinin büyük bölümü bizim müşterimiz. Bülent Eczacıbaşı, Tuncay Özilhan, Zafer Kurşun, Ali Ağaoğlu, Alinur Velidedeoğlu, Turgut Yılmaz, futbolcu Arda Turan müşterilerimiz arasında. Sevil Sabancı'ya ise binicilik ceketi ve gömlekleri dikiyoruz. Çok maliyetli bir işimiz var ama kalitemiz ve uygun fiyatlarımız bizi tercih edilir hale getiriyor. İtalya'da 3 bin euro, İngiltere'de 3 bin pounda satılan bir takım elbise bizde 2 bin 300 TL. Üstelik kalite ve kumaş farkı yok.... Bütün kumaşlarımızda takım elbise dikilmesi halinde kaça malolacağı yazar."

6 yılda 20 bin sipariş aldın

Milimetric'i Kağan ve Taner Gökalp kardeşler kurdu. Şirket, 25-70 yaş arasındaki erkekler için takım elbise ve gömlek üretiyor.

* Takım elbise fiyatları 2 bin 300 TL'den başlıyor, 19 bin liraya kadar çıkıyor. Ancak en fazla 2.300-5.000 TL aralığındaki ürünler tercih ediliyor.

* Şirketin Çağlayan'da fabrikası, Kanyon, İstinye Park, Akmerkez ve Ankara CEPA'da mağazaları var. Buralarda toplam 50 kişi istihdam ediliyor.

* Milimetric 600 kumaş, 25 yaka, 10 cep, 10 manşet seçeneği ile hizmet veriyor. Bu da yaklaşık olarak 1.500 gömlek kombinasyonu yapılması anlamına geliyor.
Vatan/Necla Dalan


Geri Dön