Genel

Milkay Teknik Tekstil, gelecek yıl yüzde 20 büyüme hedefliyor!

Keçe üretimi ile faaliyet gösteren Milkay Teknik Tekstil, çevreci bir üretim ile yıllık 36 bin ton atığı işliyor. Geçen yıl yüzde 10luk bir büyüme sağlayarak İSO İkinci 500 listesinde yer alan firma, bu yıl genel olarak yüzde 20lik bir büyüme hedefliyor

 Şirket olarak hedeflerinde hep çalışmak ve üretmek olduğunu aktaran Milkay Teknik Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Sürekli kendimizi yenileyerek, müşterilerimize her zaman en iyi ve hızlı hizmet sağlamaya devam ediyoruz. Müşterilerimizle canlı, dinamik bir yapı ile onlarla sürekli diyalog halindeyiz. Teknik tekstilde Türkiyede en yüksek kapasiteli çalışan firmalardan biriyiz. Yıllık 36 bin ton geri dönüşümü ülke ekonomisine kazandırıyoruz. Grup bünyemizde 750yi aşkın kişiyi istihdam ediyoruz. Dolaylı olarak da birçok firmaya iş kaynağı sağlayarak istihdama katkıda bulunmuş oluyoruz dedi. Tesislerinin yaklaşık 80 bin metrekare alanda üzerine kurulu olduğunu aktaran Nursaçan, geçen yıl yüzde 10 olan büyüme rakamlarını iki katına çıkarmak istediklerini belirtti.

İhracat rakamlarından da bahseden Nursaçan, hedeflerinde Amerikaya ihracat yapmanın olduğunu belirtti. Üretimlerinin yüzde 40ını ihracatla değerlendirdiklerini söyleyen Nursaçan, bu rakamı her geçen gün artırdıklarını belirtti. Şu anda 41 ülkeye ihracat yaptıklarını ifade eden Nursaçan, İngiltereden Ortadoğuya ve Balkan ülkelerine kadar geniş bir satış ağına sap olduklarını vurguladı. Şirket içinde sadece ürün ya da makine yatırımı yapmadıklarını, personel eğitimine de ciddi yatırımlar gerçekleştirdiklerini dile getiren Nursaçan, kalite ve teknolojinin yanı sıra şirket içi eğitime ve iş güvenliğine de yatırımlar yaptıklarına işaret etti. Konusunda uzman hocalarla sürekli olarak sekiz aylık eğitimler uyguladıklarından bahseden Nursaçan, bu konuda bilinçli firmalar tarafından takdir edildiklerinden bahsetti.

Çevre yatırımlarına teşviki verilmeli

Büyümeyi etkileyecek faktörlerden birinin de çevre teşvikinin olduğuna dikkat çeken Nursaçan, Teknik tekstil gibi çevreye katkısı olan bir işte çevre teşvikinin de olması gerektiği görüşündeyim. Şu anda teşviksel bölgelerin hiçbirinde yok. Çevre yatırımlarında Şehircilik ve Çevre Bakanlığının bu konuyu çözümleyerek, desteklemesi lazım görüşünü aktardı. Faaliyet gösterdikleri sektörün gider maliyetlerinin fazla olmasının yanı sıra yangın gibi tarzı risklerinin de çok fazla olduğuna dikkat çeken Nursaçan, Türkiyede geri dönüşümün çok sıkıntılı bir iş olduğuna işaret etti. Bunun nedenlerinden birinin de gelen atıkları ayrıştıracak tesislerin olmaması diyen Nursaçan, şöyle devam etti: Biz ayrışmadan gelen atıkları mecburen kendi bünyemizde ayrıştırıyoruz. Bu da firmamıza ek maliyetler getiriyor. Diğer sektörlerde de olduğu gibi sektörümüzde de fiyat rekabeti var. Biz firma olarak bunu geride bıraktık. Gelecek vadeden, istikrarlı, kalite isteyen, profesyonel firmalarla çalışıyoruz. TSEnin istediği standartların üzerinde bir kalitede üretim yapıyoruz. Askeri yatak ihalelerinde, yatağın özel teknik keçelerini biz üretiyoruz. Şirket kârlarımızı, kalite ve teknolojiye sürekli yatırım yaparak değerlendiriyoruz şeklinde konuştu. Devlet yönetiminden memnun olduklarını ancak paradan para kazanma döneminin başladığını söyleyen Nursaçan, Devletten üretimin desteklenmesini bekliyoruz. Ayrıca ranttan para kazanmanın da doğru olmadığını düşünüyoruz.

Gelecek yıllarda ilk 500 içinde olmayı amaçladıklarını söyleyen Nursaçan, Amacımıza emin adımlarla ilerliyoruz. Değerli büyümüz babam Necmettin Nursaçan, bize üretimin kutsallığını, ülkeye hizmetin değerinden her zaman bahsetti. Biz de doğru çalışma ile ilerleyerek büyümeye devam edeceğiz. Özenli çalışmalarımızı firmamıza yaptığımız marşla da destekledik ifadesini kullandı.

Dünya