Kent Haberleri

Milletvekili aylık ne kadar maaş alıyor? 2023 Milletvekili maaşı ne kadar, kaç TL?

Türkiye 14 Mayıs'ta Milletvekillerini seçti. Birçok vatandaş 2023 yılında milletvekillerinin ne kadar maaş aldığını sorguluyor. Peki, 2023 milletvekili maaşı ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandığa gitti

Türkiye, 14 Mayıs 2023 Pazar Günü Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandığa gitti. Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırken milletvekelleri seçildi. 

Seçimin ardından milletvekilleri hakkında araştırmalar hız kazandı. Meclise girecek olan milletvekillerini seçen seçmenler milletvekili maaşlarının ne kadar olduğunu sorguluyor.

Peki, 2023 Milletvekili aylık ne kadar maaş alıyor? 2023 Milletvekili maaşı ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...

Milletvekillerinin ne kadar maaş aldıkları gündemde sorgulanan konular arasında yer alıyor. 2021 yılında 25 bin TL olan milletvekili maaşlarının 2023 yılında ne kadar olduğu, yüzde kaç zam aldığı araştırılıyor. 

Seçmenler "Milletvekilleri aylık ne kadar maaş alıyor? Milletvekili maaşı 2023, Milletvekilleri ne kadar maaş alıyor?" sorularına yanıt arıyor. İşte 2023 milletvekili maaşları...

2023 MİLLETVEKİLİ MAAŞI NE KADAR?

Cumhuriyet'te yer alan detaylara göre, 2021 yılında milletvekili maaşı 25 bin TL olarak belirlendi. 2022 yılının ilk yarısında milletvekili maaşı 40 bin TL'ye arttırılırken yılın ikinci yarısında 56 bin TL'ye yükseltildi. Milletvekillerinin 2023 yılında aldıkları aylık maaş 73 bin 379 TL olarak belirlendi.

Son bir senede milletvekili emeklilerine yapılan zam yüzde 176'yı buldu. Halen hem milletvekilliği yapan hem de emekli milletvekili olan vekillerin aylık geliri ise 125 bin 349 TL'ye yükselmiş oldu.

MİLLETVEKİLİ MAAŞLARI NASIL HESAPLANIYOR?

TBMM Üyelerinin Ödenek, Yolluk ve Emekliliklerine Dair Kanun hükümleri çerçevesinde milletvekili maaşları belirlenmektedir. Kanunun 1'nci maddesi şöyle;

"Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin aylık ödeneklerinin tutarı, en yüksek devlet memurunun almakta olduğu miktardır. En yüksek devlet memuruna ödenenlerden gelir vergisine tabi olmayanlar bu kanuna göre de gelir vergisine tabi tutulmaz. Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerine bu madde uyarınca hesaplanacak aylık ödenek tutarının yarısı yolluk olarak ödenir. Bu yolluklar herhangi bir suretle haczedilemez. Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri en yüksek devlet memurunun almakta olduğu mali ve sosyal haklardan yararlanırlar."

BAĞ-KUR'lu pirim affından faydalanacak mı? 2023 yılında BAĞ-KUR tescil affı olacak mı?

Küresel piyasalarda son durum ne? Dolar, altın ve Borsa İstanbul'da neler oluyor? Analistler tek tek sıraladı!