28 / 04 / 2024

Milletvekili Tahsin Ocaklı açıkladı: Emekliler TOKİ borçlarını ödeyemiyor! 

Milletvekili Tahsin Ocaklı açıkladı: Emekliler TOKİ borçlarını ödeyemiyor! 

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Meclis'te Güneysu’da yapılan TOKİ projelerine girip, sözleşme yapıp ev alan emeklilerin taksitlere yetişemediğini söyledi. İşte ayrıntılar...



Milyonlarca emekliye 2024 yılı için son dakika zam haberi geldi. Açıklanana göre, SSK, Bağ-Kur emekli zammı, yüzde 49,25'lik memur emeklisi zammı ile eşit hale getirildi. Ayrıca, en düşük emekli maaşının 10 bin TL olmasına ilişkin kanun da resmen Meclis'ten geçti. 

Ancak emekli maaşları ile ilgili tartışmalarda sular durulmuyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Meclis'te önemli açıklamalarda bulundu. 

Milletvekili Tahsin Ocaklı açıkladı: Emekliler TOKİ borçlarını ödeyemiyor! 

EMEKLİ MAAŞLARI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE ÇIKARTILSIN

Açıklamasında "TÜİK’e göre enflasyon oranı yüzde 64 ama ete, süte, gıdaya, onlara gelen zam oranları yüzde 40’la yüzde 157 arasında, özellikle sebzeye, meyveye yüzde 180'e varan artışlarla bir zam gelmiş. Ortalama buna yüzde 130 diyelim ama TÜİK nedense bu enflasyon oranını yüzde 64 olarak belirlemiş" bilgilerini veren Tahsin Ocaklı, dünya genelinde gıda fiyatlarının yüzde 10 seviyesinde düştüğünü ancak Türkiye'de yüzde 120 civarında arttığını vurguladı. 

Ocaklı, "'Sayın Cumhurbaşkanının emekli yılı ilan ettiği ve "Enflasyona ezdirmedik' dediği durumasla doğru değildir. Çarşıda ve pazarda olan fiyatlar bunu yalanlıyor" dedi ve emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine gelmesini sağlayana kadar bu işin peşini bırakmayacaklarının altını çizdi. 

Milletvekili Tahsin Ocaklı açıkladı: Emekliler TOKİ borçlarını ödeyemiyor! 

GÜNEYSU'DA EMEKLİLER  TOKİ  BORÇLARINI ÖDEYEMİYOR

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, kendisine vatandaşların aktardıklarını da paylaştı. Tahsin Ocaklı, "Biraz önce beni Pazar'dan bir vatandaş aradı -Rize Pazar- Ali Rıza Şeremet adı. Ali Rıza Şeremet dedi ki: "Pazar'ın Hamidiye sahil köyünde dört yıldır suyumuz akmıyor." Ben bu kürsüden daha evvel de söylemiştim bunu" dedi ve ilgililerin bunu duymasını istediğini belirtti. 

CHP'li Tahsin Ocaklı, yine Güneysu'da inşa edilen TOKİ projelerine giren emekliler ile ilgili konuştu. Ocaklı "Başka bir şey daha var: Güneysu’da yapılan TOKİ projelerine girip, sözleşme yapıp ev alan emekliler, artışlardan dolayı borçlarını bir süredir eksiltemiyorlar" açıklamasında bulundu. 

Emeklilerin, maaşları düşük olması sebebiyle yetişemedikleri bu taksitlerin yeniden düzenlenmesini istediklerinin altını çizdi ve "Emeklilerde şikayet çok" dedi. 

Aykut Kaya: Kira bedelleri 1 yılda yüzde 109 arttı! 

Yatırımcılar dikkat! İşte son 1 ayda yabancı oranı en çok artan 9 hisse!

Emeklilerin kök maaşları yüzde 33'lük zamla 10 bin TL’de kaldı! Aman dikkat!

İstanbul'da ev kiralamak için 3, Ankara'da ev kiralamak için 2 emekli aylığı lazım!

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine müjde! En düşük emekli maaşı resmen 10 bin TL! Meclis'ten geçti!  


Geri Dön