Kent Haberleri

Milletvekili ve emekli olanlar 275 bin TL maaş alıyor: Vekil maaşları düşürülsün, milletvekili emekliliği iptal edilsin!

Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında milletvekillerine en yüksek maaş veren ülke oldu. SGK Uzmanı Erdursun, maaşların düşürülmesi gerektiğini söyledi. İşte Erdursun'un o paylaşımı ve vatandaşların yorumları... 

Türkiye’de son enflasyon verilerinin ardından milletvekillerine uygulanacak zam oranı yüzde 19,31 şeklinde oldu. Son zamanlarda milletvekili maaşlarının yüksek olması sık sık tepki çekiyordu. Son zamla beraber milletvekili maaşları 170 bin TL'ye çıktı. Emekli milletvekili olunca maaş daha da artıyor. 

Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında milletvekillerine en yüksek maaş veren ülke konumuna yerleşti. 

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, https://x.com/ozgurerdursun resmi X sosyal medya hesabından milletvekili maaşları ile ilgili bir paylaşım yaptı.

Özgür Erdursun, söz konusu paylaşımında "Kafayı EYT’lilere taktılar. Emekli Milletvekili mi olur? Milletvekili ve emekli ise aylık 275.000 Türk Lirası alıyor! Birde bu kişiler Milletin zar zor tamamladığı günlerle emekli olup 12.500 Türk Lirası almasını sorun olarak görüyorlar! 

Milletvekili maaşı düşürülsün, milletvekili emekliliği iptal edilsin!" ifadelerine yer verdi. 

Peki vatandaşlar milletvekili maaşları ile ilgili neler söyledi? İşte o paylaşıma gelen yorumlar... 

Levent-Etiler'de ofis metrekare kiraları 7 yılda 161 TL'den 1.200 TL'ye fırladı!

Kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanında İstanbul ve Ankara'dan sonraki şehir şaşırttı!

Dolarda 30 yıl öncesine geri dönüldü! Selçuk Geçer uyardı: Aynı hataları tekrarlıyoruz! 120 TL'de olur 150'de...