Genel

Milletvekilleri odalarına 25 Mart'ta kavuşuyor!

Milletvekillerinn odaları değişiyor. Yapımının ardından tefrişat çalışmaları da tamamlanan Meclis’in yeni ‘halkla ilişkiler binasındaki odalar için salı günü saat 10.00’da TBMM Başkanlık Divanı’nda kura çekimi yapılacak.

Milletvekilleri, “tabut” ve “ f tipi” olarak adlandırdıkları odalarından resmen kurtuluyor. Yapımının ardından tefrişat çalışmaları da tamamlanan Meclis’in yeni ‘halkla ilişkiler binası’ndaki odalar için salı günü saat 10.00’da TBMM Başkanlık Divanı’nda kura çekimi yapılacak. Milletvekilleri halen kullandıkları çoğunluğu 6, çok az bir kısmı da 9 metrekare olan odalarından, müstakil tuvalet ve lavabosu da olan 24 metrekarelik yeni odalarına yerleşmeye başlayacak. Vekillerin önümüzdeki perşembe gününden itibaren de yeni odalarına yerleşmeye başlamaları planlanıyor. 5’i yer altında olmak üzere toplam 11 katlı olan “akıllı” binanın özellikleri şöyle: 


- Bina toplam 98 bin metrekare. 


- 472 milletvekili odası var. Odaların milletvekili, danışman ve sekretere ayrılan kısmı toplam 40 metrekare. Sadece milletvekilinin odası 18 metrekare, dolap ve tuvaletle birlikte 24 metrekare.


- Her katta toplam 50 metrekarelik toplantı salonları ayrıca 500 kişilik çok amaçlı bir toplantı salonu da bulunuyor. 


- Odalara giriş manyetik kartla yapılacak. 


- Milletvekili ve sekreter oturduğu yerden bütün aydınlatmaları kontrol edebilecek.


- Milletvekillerinin her türlü içecek siparişleri elektronik ortamda olacak. 


- Milletvekilleri için 400 kişilik, personel için de 600 kişilik yemekhane olacak.



- Binada bankalar, erkek ve kadın kuaför salonları, lostra salonuyla 4 tane ziyaretçi kabul salonu olacak.



Vatan