Kent Haberleri

Milli atıcı inşaatlarda çalışarak olimpiyatlara gidecek!

Diyarbakırlı milli atıcı Ömer Akgün, kısıtlı olanaklarıyla olimpiyat oyunlarına katılmayı hedefliyor. İnşaat işinde kalıpçı olarak çalışan Akgün, inşaattan kazandığı para ile olimpiyat oyunlarına katılacak




Türkiye genelinde katıldığı turnuvalarda 7 birincilik, 26 ikincilik ve 17 üçüncülük madalyası alan Diyarbakırlı milli atıcı Ömer Akgün, inşaatlarda çalışarak geçimini sağlıyor. Milli atıcı, başarılarına yenilerini eklemek için destek bekliyor.


Diyarbakırlı milli atıcı Ömer Akgün, inşaatlarda kalıpçı olarak çalışırken, antrenör olan ağabeyini izlemek için gittiği poligonda atıcılığa merak sardı. Daha sonra inşaatlarda çalışarak geçimini sağlamaya çalışan Akgün, diğer taraftan da kendini bu alanda geliştirmek için boş zamanlarını poligonda değerlendirmeye başladı.


Azmi ve yeteneğiyle kısa sürede büyük başarılar elde eden Akgün, Türkiye’de kırılması güç rekorlara imza attı. Türkiye genelinde düzenlenen turnuvalarda 7 birincilik, 26 ikincilik ve 17 üçüncülük madalyası alan Akgün, bunlara rağmen halen yaşamını inşaatlarda çalışarak idame ettirmeye çalışıyor. Olimpiyatlara girmeyi hedefleyen Akgün, başarılarını arttırmak için de destek bekliyor.


Akgün, “Elde ettiğim başarıların desteklenmesini istiyorum. Ancak destek verilmese de Türkiye’ye olimpiyatlarda madalya kazandırmak için elimden geleni yapacağım. Gerekirse daha kötü işlerde çalışırım. Bu sporu seviyorum ve sonuna kadar gideceğim” dedi.



Cumhuriyet