20 / 06 / 2024

Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmen alacağını duyurdu!

Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmen alacağını duyurdu!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında sözleşmeli öğretmenlik duyurusu yaptı. Buna göre, sözleşmeli öğretmenliğe kaç bin aday başvuru yaptı? Mülakatlar nerede ve nasıl yapılacak ve mülakat ayrıntıları nelerdir?



Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda sözleşmeli öğretmenlik başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihe ve mülakatların ayrıntıları da belli oldu. 

Başvurular ilkatama.meb.gov.tr sayfasından alınırken, 20 bin sözleşmeli öğretmenlik için toplamda 97 bin 356 kişinin başvuruda bulundu. Mülakatlara ise 60 bin kişi çağrılacak ve sıralama KPSS puanına göre yapılacağı kaydedildi.

MÜLAKATLAR NEREDE YAPILACAK?

- 1  Adana  yapılacak.
- 2  Ankara  yapılacak.

- 3 Antalya yapılacak.
- 4 Aydın yapılacak.

- 5 Balıkesir yapılacak.
- 6 Bursa v

- 7 Diyarbakır yapılacak.
- 8 Eskişehir yapılacak.

- 9 Erzurum yapılacak.
- 10 Gaziantep yapılacak.

- 11 İstanbul yapılacak.
- 12  İzmir  yapılacak.

- 13 Kayseri yapılacak.
- 14 Kocaeli yapılacak.

- 15 Konya yapılacak.

- 16 Mersin yapılacak.

- 17 Samsun yapılacak.
- 18 Tekirdağ yapılacak.

- 19 Trabzon yapılacak.
- 20 Van yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmen alacağını duyurdu!

MÜLAKATLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

aydinlik.com.tr'de yer alan habere göre; Mülakatlara gireceklerin listesi, 10 Haziran 2024 Pazartesi tarihinde açıklanacak. Mülakatlar ise 1 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak. Sözleşmeli öğretmenlik için sözlü sınava girmek üzere yaptıkları başvuruları onaylananlardan KPSSP10, KPSSP121 ve KPSSP120 sonucunda her alan için en yüksek puandan başlamak üzere atama alanları bakımından belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday (son sıradaki adayla aynı puana sahip olan adaylar dâhil) yerleştirildikleri sınav merkezinde sözlü sınava alınacaktır. Sözlü sınav giriş belgeleri 10.06.2024 tarihinde Millî Eğitim Bakanlığı resmî internet sitesinden yayımlanacak olup adaylar fotoğraflı sözlü sınav giriş belgelerini bu adresten e-Devlet şifreleriyle alabilecektir. Sözlü sınav giriş belgesinde aday başvuru numarası, sözlü sınav yeri, sözlü sınav tarihi ve saati, adayın fotoğrafı ve alan bilgileri yer alacaktır.

İŞKUR duyurdu! Hastanelere personel alımı yapılacak...

QNB Finansbank personel alımı yapacak?

Anadolubank personel alımı yapacağını duyurdu!

 


Geri Dön