06 / 05 / 2024

Milli Eğitim, TOKİ'den 240 okul istiyor!

Milli Eğitim, TOKİ'den 240 okul istiyor!

TOKİ, Etiler´de arsa değeri 1.5 milyar liraya varan üç okulu Milli Eğitim´den istedi, karşılığında 120 okul yapmayı önerdi



Beşiktaş´ta Etiler´deki toplam değeri 1.5 milyar TL olan 3 okul arsası karşılığında TOKİ´den yeni okul anlaşması yapmayı planlayan iki kurum, ortaya çıkan 3 arsaya 120 okul teklifine `Hayır´ yanıtı verdi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, 120 okul rakamını iki katına çıkarmak için her iki kurumunda çalışmalara hız verdiğini belirtti.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü´nün, İstanbul´da eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla başlattığı okul dönüşüm çalışmasında pazarlıklar kızıştı. Etiler Lisesi, Etiler Otelcilik Anadolu Lisesi ve Levent Kız Meslek Lisesi´nin arazilerini ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nin Cağaoğlu´ndaki binasını Toplu Konut İdaresi´ne (TOKİ) devrederek, karşılığında ihtiyaç olan ilçelere yeni okullar yaptırma anlaşması için kolları sıvadı. İstanbul´un merkezinde değeri 1.5 milyar TL´yi bulan arsalar karşılığında TOKİ´den, İstanbul´un derslik konusunda zayıf olduğu Sultangazi, Arnavutköy, Sancaktepe, Gaziosmanpaşa ve Küçükçekmece´de okul yaptırmayı planlayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü bunun için  TOKİ  ile masaya oturdu.

`EĞİTİM KAMPÜSÜ´ İÇİN İLK ADIM

Anlaşma sağlanmasıyla birlikte büyük hızla İstanbul´un eğitim konusunda sınıfta kalmış ilçeleri için harekete geçeceklerini belirten Yıldız "Sultangazi, Sancaktepe, Arnavutköy, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece gibi ilçelerimizde bulacağımız arazilerde yeni okullar yaptıracağız" dedi. Bunun İstanbul´da hedefledikleri `Eğitim Kampüsleri´ projesininen önemli ayağı olduğunu söyleyen Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü. "Göreve geldiğimiz ilk günden beri İstanbul´un içinde anaokulundan lisesine kadar uzanan, öğrencilerin tüm sportif ve sosyal faaliyetlerini yapabilecekleri, tam donanımlı eğitim kampüslerine ihtiyacı olduğunu söyledik. Ama bunun için ne arsamız, ne de madi imkanımız vardı. Ama şimdi TOKİ ile birlikte bu projemizi hayata geçirebileceğiz. Bu, İstanbul eğitim çıtasını yükseltmek için çok önemli adım olacak." 

2.5 milyon öğrenci okulla tanıştı 

İstanbul´da ilköğretim birinci sınıf ile ana sınıflarına yeni kayıt yaptıran 2.5 milyon öğrenci için ilk ders zili çaldı. Anne ve babaları ile birlikte okullarına gelen minik öğrencilerin heyecanlı halleri dikkatlerden kaçmadı. Aileleriyle birlikte okula gelen bazı öğrenciler okula uyum sorunu yaşadığını ağlayarak gösterdi. Miniklerin okula uyumunu sağlamak için 4 günlük bir uyum programı hazırlandı. İlk ve orta dereceli okullar ise 20 Eylül Pazartesi günü yeni eğitim yılına `Merhaba´ diyecek. 

TOKİ´DEN EN AZ 240 OKUL İSTİYORUZ

İlk raporda 3 okul arazisine karşılık 120 okul yaptırılması önerisine Milli Eğitim´den de TOKİ´den olumsuz yanıt geldi. 120 okul sayısının az bulan Muammer Yıldız "3 okul arazisini okul bedeli üzerinden değerlendirmemeliyiz. TOKİ, şehrin merkezindeki bu yerlere rezidanslar yaptıracak. O zaman bedelleri kat ve kat artacak. Bunun göz önüne alınmasını ve bu sayede 120 okul önerisinin en az iki katına çıkarılmasını istiyoruz" dedi.
EBRU BARAN/Star


Geri Dön