Arsa ve Arazi

Milli Emlak 34 ilde hazine arazileri satışı başladı...

Milli Emlak, Hazine arazileri listesi yayımlandığını açıkladı. Milli Emlak / arsa satışları 2024 ilanlarını yayımlandı. Buna göre, satılık hazine arazileri, arsalar için sudan ucuz fiyatlarını açıkladı. İşte haberin detayları...

Milli Emlak 1 gram altın rakamına tapu sahibi yapacağını duyurdu. 34 ilde hazine arazileri satışı başladığını kaydetti. Mülkiyeti devlete ait olan ancak atıl durumda bulunan hazine arazileri kelepir fiyatlar ile satışa çıkarıldı.

Atıl durumda olan hazine arazilerini ekonomiye kazandırmak, arsa arzını yükseltmek ve konut fiyatlarını azaltmak için hükümet peş peşe yeni adımlar atmaya devam ederken Milli Emlak 2024 yılına ilişkin yeni ilanlarını yayımladı. Bu kapsamda yayımlanan ilanlar 34 şehirde yer alan hazine arazileri deyim yerindeyse sudan ucuz fiyatlarla satışa çıkarıldı.

MİLLİ EMLAK ARSA SATIŞLARI! HAZİNE ARAZİSİ NEREDEN VE NASIL ALINIR?

Mülkiyeti devlete ait olan hazine arazileri hakkında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satış duyurusu yayımlandığı belirtildi. Yayımlanan yeni ilanlar kapsamında 34 ilde yer alan yüzlerce hazine arazisi, bağ, bahçe, tarla ve arsa satışa sunulduğu duyuruldu.

Milli Emlak tarafından satışa sunulan arsalar bin liradan başlarken Gümüşhane Torul sınırları içerisinde yer alan 105 metrekarelik büyüklüğe sahip olan arsanın fiyatı 3 bin 350 TL olarak belirlendi. Arsaların rakamları metrekareleri ve bulunduğu il / ilçeye göre belirlenmekte olup şehir merkezlerine yakın olan arsaların satış fiyatları yükselmektedir.

 

MİLLİ EMLAK / ARSA SATIŞLARI 2024! HAZİNE ARAZİSİ NEREDEN, NASIL ALINIR?

Satışa sunulan hazine arazilerinin tümü Milli Emlak Gov Tr resmi internet sitesi üzerinden yayımlanmakta olup her ilanda detay bölümünde satışa sunulan hazine arazilerinin metrekare rakamarı ve özellikleri bilgilerine yer verilmekte olup, arsalar ihale yöntemi ile satılmaktadır. İhalede en fazla teklifi veren kişi arsayı almaya hak kazanır. Arsa satışı için ihaleyi düzenleyen milli emlak müdürlüğü iletişim bilgileri ve ihale detayları da ilanda yer almaktadır. Buna göre, her arsa için ekspertiz yapılır ve  eksper çalışmaları da tamamlandıktan sonra arsalar kaydedilen değerlei üzerinden satışa sunulur.

Milli Emlak iki ilde 6 arsa satacak!

Milli Emlak'tan 3 ilde satılık arsa!

Milli Emlak'tan Çanakkale'de satılık 3 arsa!

Ankara Polatlı'da 687 bin 500 TL'ye satılık arsa!