Kent Haberleri

Milli Emlak o ilde 8 taksitle arazi satıyor! Bu fırsatı kaçırmayın!

Bursa Nilüfer'de İrfaniye Mahallesi'nde yer alan tarım alanındaki arazi satılıyor. 8 taksit fırsatını kaçırmayın! Hemen bakın...  Tarım alanında kalan arazi için satış ihalesi açık teklif usulü ile 14 Aralık 2022 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek

Bursa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Ertuğrulgazi Emlak Müdürlüğü tarafından, Bursa ili, Nilüfer ilçesi, İrfaniye Mahallesi'nde yer alan arazi satışa sunuluyor. 

Tarım alanında kalan arazi için satış ihalesi açık teklif usulü ile 14 Aralık 2022 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Ertuğrulgazi Emlak Müdürlüğü'nün satışa sunduğu arazinin cinsi tarla olarak belirtildi. Aranin büyüklüğü ise 9 bin 949 metrekare olarak açıklandı. 

Bursa Nilüfer'de yer alan arazi için 946 bin Türk Lirası geçici teminat bedeli belirlendi. 

 

Arazinin fiyatı ise 4 milyon 730 bin Türk Lirası olarak açıklandı. KDV'den ve 5 yıl süreyle emlak vergisinden muaf olarak satışa sunulan arazi için 8 taksitle ödeme imkanı sunuluyor. 

İşte Ertuğrulgazi Emlak Müdürlüğü tarafından arazi satışına ilişkin verilen o ilan...

İlan metni:

TAŞINMAZ SATILACAKTIR

Bursa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Ertuğrulgazi Emlak Müdürlüğünden:

SATIŞI YAPILACAK TAŞINMAZLAR

I- Yukarıda özellikleri belirtilen taşınmazın 2886 sayılı Kanunun 45. maddesi uyarınca Açık Teklif Usulü ile satış ihalesi Bursa Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Ertuğrulgazi Emlak Müdürlüğü Makam Odasında (Bursa Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Ek Hizmet Binası, Gaziakdemir Mahallesi Mudanya Caddesi No: 4/ 1 Osmangazi/BURSA adresinde) hizalarında belirtilen tarih ve saatlerde yapılacaktır.

II. İhalelere iştirak etmek isteyenlerin; a) İhale başlangıç saatine kadar yatıracakları geçici teminat makbuzu (Bursa Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğü Veznesine yatırılacak) veya 2886 sayılı Kanunun 27. maddesi uyarınca yayımlanan Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelik hükümlerinde belirtilen şartlara (süresiz limit içi olarak düzenlenecek, işin özelliği belirtilecek banka teyit yazısı ile birlikte getirilecek) uygun olarak düzenlenmiş süresiz geçici teminat mektubu, b) İkametgâh belgesi ile Nüfus Cüzdanı Örneği (T.C. Kimlik No belirtir- Aslı ihale sırasında Komisyona ibraz edilecektir.) c) Başkası adına ihaleye katılacak olanlar için adlarına düzenlenmiş noter tasdikli vekâletname, d) Tebligat için Türkiye’de adresini gösterir yazılı beyanı (örneği İdaremizden temin edilebilir.) e) Özel hukuk tüzel kişilerinin, yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak, idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri meslekî kuruluştan, ihalenin yapıldığı (2022) yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş (Mülga ibare:RG-1/8/2021- 31555) vekâletnameyi ihale komisyonuna ibraz etmeleri; f) Kamu tüzel kişilerinin ise, tebligat için Türkiye’de adres göstermeleri, vergi kimlik numarasını bildirmeleri ve tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belge ile birlikte ihale saatinde komisyon huzurunda hazır bulunmaları gerekmektedir.

III- Şartname ve ihale dosyaları mesai saatleri içerisinde Ertuğrulgazi Emlak Müdürlüklerinde ücretsiz olarak görülebilir.

IV- Postayla yapılacak müracaatlarda teklifin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 37. maddesine uygun olarak hazırlanması ve teklifin ihale saatinden önce komisyona ulaştırılması şarttır. Postada meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı İdare ve Komisyonca herhangi bir sorumluluk kabul edilmeyecektir.

V- Tekliflerin hazırlanmasına dair kılavuz ve geçici teminat mektubu örneği ( https://www.milliemlak.gov.tr/Documents/Satis/satis-brosur.pdf) internet adresinden görülebilir.

VI- İhale bilgileri http://www.milliemlak.gov.tr ve https://bursa.csb.gov.tr/milli-emlak-duyurulari internet adreslerinden öğrenilebilir.

VII- 2863 sayılı Kanun kapsamında verilen Sertifikalar ödeme aracı olarak kabul edilmez.

VIII- Satış bedelinin tamamı peşin veya 1/4 ü peşin kalanı en fazla iki yılda, eşit taksitlerle ve üçer aylık dilimler halinde kanunî faizi ile birlikte ödenebilir.

IX- Satışı yapılan taşınmazlar 5 yıl süre ile Emlak Vergisine tabi değildir.

X- Satışı yapılan taşınmazlar KDV'den, satış ve devir işlemleri sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan müstesnadır.

XI- Satışı yapılacak taşınmazların; satış bedelleri üzerinden 5.000.000,00-TL'ye (BeşMilyonTL'ye) kadar olan kısmı için %1 (yüzde bir), 5.000.000,00- TL'den (BeşmilyonTL'den) 10.000.000,00-TL'ye (OnMilyonTL'ye) kadar olan kısmı içim %0.5 (binde beş), 10.000.000,00-TL'yi (OnMilyonTL'yi) aşan kısmı için % 0.25 (on binde yirmi beş) oranlarında döner sermaye ücreti ihale üzerinde kalan istekliden peşin olarak alınacaktır. XII- Komisyonlar ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

Bilgi için: Tlf.: 0 224 221 13 00

İLAN OLUNUR.

Tapu sahipleri sakın kaçırmayın! 2 gün sonra sona eriyor! Yapmayana ceza var! 

Milyonlarca çalışana müjde! 1000 TL'lik doğal gaz yardımı yapılacak! Özel sektör çalışanları da faydalanacak...

Yabancılar borsada en çok hangi hisseleri alıyor?

2022 mazot ve gübre desteği hesaplara yatırıldı mı? Çiftçiler hemen mazot ve gübre desteğine bakın!