İhale

Milli Emlak'tan büyük fırsat! İzmir Foça'da 8 taksitle imarlı arsa satıyor!

İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanlığı, İzmir Foça'da yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 21 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek. Söz konusu arsanın muhammen bedeli 4 milyon 230 bin TL, geçici teminat bedeli ise 423 bin TL olarak belirlendi

İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanlığı, İzmir Foça'da yer alan arsayı satışa çıkardı.

Söz konusu arsanın muhammen bedeli 4 milyon 230 bin TL, geçici teminat bedeli ise 423 bin TL olarak belirlendi.

Yenifoça Mustafa Kemal Atatürk Mahallesi'nde yer alan arsa 1047 metrekare alana sahip. 

Yatırımcıların radarına giren ihale 21 Haziran 2022 tarihinde saat 11:00'de İzmir Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü (Ek Hizmet) binasında yapılacak.

İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

TAŞINMAZ SATILACAKTIR
İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanlığından:

TAŞINMAZ GELİŞTİRME VE İMAR TAKİP EMLAK MÜDÜRLÜĞÜNCE SATIŞ İHALESİ YAPILACAK TAŞINMAZ


Yukarıda nitelikleri belirtilen mülkiyeti Hazineye ait taşınmazın 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 45 inci maddesi gereğince Açık Teklif Usulüyle satış ihalesi yapılacaktır.
1- Yukarıda Tablo da belirtilen taşınmazın Adalet Mah. Anadolu Caddesi No: 41/2 Bayraklı / İZMİR adresindeki İzmir Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü (Ek Hizmet) binasının zemin katında bulunan İhale Odasında, komisyon huzurunda karşısında belirtilen gün ve saatte satış ihalesi yapılacaktır.
2- İhaleye katılmak isteyen isteklilerin ihale saatine kadar;
 a) Yasal yerleşim yerini gösterir belgeyi,
 b) Tebligat için Türkiye'deki adreslerini gösterir belgeyi (Adres beyanı),
 c) Gerçek kişilerin T.C. Kimlik numaralarını bildirmeleri ve nüfus cüzdan suretlerini vermeleri (Aslı ihaleye başlamadan önce ibraz edilecektir.), tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını bildirmeleri,
 ç) Geçici teminatın yatırıldığına dair belgeyi (Tedavüldeki Türk parası ((Banka Şubeleri, internet bankacılığı, mobil bankacılık ve benzeri aracılığıyla havale ve EFT yoluyla yapılan geçici teminat ödemelerinin ihale gününden en az 1(bir) iş günü öncesinde tamamlanarak yatırılan paranın geçici teminat olarak muhasebeleştirildiğine dair İzmir Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğünden (Akdeniz Mahallesi Gazi Bulvarı No:10 Konak/İZMİR) alınacak onaylı belgenin ihale saatinde, diğer istenilen belgelerle birlikte İhale Komisyonuna teslim edilmesi gerekmektedir. Banka Şubeleri, İnternet Bankacılığı, Mobil Bankacılık, vb. aracılığıyla yatırılmış olmakla birlikte geçici teminat olarak muhasebeleştirildiğine dair (kaşe ve ıslak imzalı muhasebe işlem fişi) sunulmayan banka dekontları İhale Komisyonları tarafından kabul edilmeyecektir.)), Mevduat veya Katılım Bankalarının verecekleri 2886 sayılı Kanuna göre düzenlenmiş ve ilgili Banka şubesince verilen teminat mektupları toplamı ile aynı şubenin limitlerinin de gösterildiği limit içi ve süresiz teminat mektupları ((Teminat mektupları için ilgili banka şubelerinden tarafından yazılacak teyit yazısı ile birlikte ibraz edilmesi gerekmektedir.)) veya Hazine Müsteşarlığınca İhraç Edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeleri)
 d) Özel hukuk tüzel kişilerinin, yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak, idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri meslek kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil belgesi ile faaliyet belgesini, tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekaletnameyi vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise yukarıdaki (b), (ç) bentlerinde belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi ihale komisyonuna vermeleri şarttır. (Komisyona verilecek olan belgeler asıl
ya da noter tasdikli olması gerekmektedir.)

 İhale saatine kadar komisyon başkanlığına verilmesi gerekmektedir."
3- İhaleye katılacak istekliler, ilanda belirtilen ihale saatine kadar Komisyon Başkanlığına ulaşmış olmak şartı ile 2886 sayılı Yasanın 37 nci madde hükümlerine uygun olarak düzenleyecekleri tekliflerini iadeli taahütlü bir mektupla gönderebilirler. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.
4- Taşınmazların satış bedeli talep edilmesi halinde 4706 sayılı Kanunun 5 inci maddesine göre taksitle de ödenebilir. Taksitle ödeme halinde, satış bedelinin en az dörtte biri peşin, kalanı en fazla iki yılda ve 8 (sekiz) eşit taksitle, kanunî faizi ile birlikte ödenir. Satış bedelinin peşin olarak ödenmesi halinde ise 29.04.2022 tarihli ve 2022/11 sayılı Bakanlığımız Genelgesine istinaden satış bedeline yüzde yirmi indirim uygulanır. 4706 sayılı yasa uyarınca Hazineye ait taşınmazların satış ihale bedelleri, KDV ile diğer vergi, resim ve harçlardan müstesnadır. Ayrıca, satışı yapılan taşınmaz 5 yıl süre ile emlak vergisinden muaftır.
5- Hazine taşınmazlarının satış işlemlerinde satış bedeli üzerinden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesaplarına yatırılmak üzere; 5 Milyon TL'ye kadar olan kısmı için %1 (Yüzde Bir), 5 Milyon TL'den 10 Milyon TL'ye kadar olan kısmı için %0,5 (Binde Beş), 10 Milyon TL'yi aşan kısmı için %0,25 (On Binde Yirmi Beş) oranında işlem bedeli alınacaktır.
6- Satış ihalesi yapılacak taşınmaza ilişkin şartname ve ekleri mesai saatleri içinde İzmir Milli Emlak Daire Başkanlığında (Taşınmaz Geliştirme ve İmar Takip Emlak Müdürlüğü) bedelsiz olarak görülebilir.
7- Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
8- Bu ihaleye ilişkin bilgiler www.izmir.csb.gov.tr adresinden öğrenilebileceği gibi, Türkiye genelindeki ihale bilgileri www.milliemlak.gov.tr adresinden de öğrenilebilir. 0 (232) 341 68 00 (Dahili 2345-2318-2319)
İLAN OLUNUR.

 

Milli Emlak'tan büyük fırsat! Ankara'da 24 taksitle 12 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılık 42 arsa ve 2 konut!

Milli Emlak Konya'da 3 bin TL'ye arsa satıyor! 

Milli Emlak'tan arsa almak isteyenlere büyük fırsat! Başkent Ankara'da 35 bin liraya konut alanı imarlı arsa satıyor!