27 / 04 / 2024

Milli Emlak'tan satılık kamu konutları!

Milli Emlak'tan satılık kamu konutları!

Milli Emlak tarafından kamu konutlarının satışa çıkarıldığı duyuruldu. Yapılan açıklamada, kamu konutlarının hangi koşullarda satılacağı da belirlendi.



Artan konut fiyatlarından dolayı emlak piyasasında ev fiyatları vatandaşın elini yakıyor. Buna göre, maaşlı bir çalışanın konut sahibi olması nerede ise imkansız bir hal aldı. Sınırlı sayıda  olsa bu kadar  ucuz rakama konut sahibi olmanın da bazı yolları var. Bunlardan birisi de devlet tarafından satışa çıkarılan kamu konutları. Kamu konutları oldukça uygun fiyatlar ile satın alınabiliyor ve insanlar ev sahibi olmanın en ucuz yolu birlikte yatırım yapıyorlar.

MİLLİ EMLAK SATIŞA ÇIKARIYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın kurumlarından olan Milli Emlak ülke genelinde kamu konutlarının satışını yapıyor. Bu kapsamda satışa hazırlanan kamu konutlarının satışlarına ilişkin resmi ilanlar da yayınlanıyor. Bu şekilde son olarak yayınlanan ilana göre Milli Emlak Giresun’da kamu konutlarını da satışa çıkarmış oldu. Giresun Merkez’de bulunan ve mülkiyeti Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’na ait olan 20 adet kamu konut satışa çıkarıldığı açıklandı.

SATIŞA ÇIKAN KONUTLARIN ÖZELLİKLERİ NELER?

Satışa çıkarılan kamu konutlarının aynı yapıda oldukları kaydedilirken alanın imar durumu Resmi Kurum Alanı olarak geçiyor. Satılacak olan konutlar 95 metrekare ve 101 metrekare büyüklüklerinde ve farklı katlarda bulunan kamu konutlarının tamamının içerisinde oturanlar olduğu belirtildi. Bu kişilerin öncelikli satın alma haklarının olduğunun bilinmesi gerekiyor. Bu hak sahipleri satın almak istemezler ise kamu konutları ihale ile satılacağı iletildi.

Milli Emlak tan satılık kamu konutları!

FİYATLAR DA BELLİ OLDU

Bu süreçte, Milli Emlak tarafından satışa çıkarılan kamu konutları için de fiyatlar belirlendi. Tahmini satış fiyatı olarak ilan edilen bu bedellere göre kamu konutlarına 650.000 TL ile 800.000 Türk Lirası arasında değişen fiyatlarda değer biçildi. Konutların fiyatları bulundukları kata, büyüklüklerine ve diğer parametrelere göre değişebiliyor. Ayrıca ihaleye katılmak isteyenler bu bedellerin yüzde 10’luk kısmını geçici teminat bedeli olarak ödemek durumundalar.

SATIŞ NASIL GERÇEKLEŞECEK?

Kamu konutlarını satın almak isteyenler için 15 Şubat 2024 tarihinde ihaleler yapılacağı kaydedildi. Bu süreçte ise, açık ihale sistemi ile yapılacak olan ihalede en fazla tekliflerin sahipleri konutları satın almaya hak kazanacaklar ve ihaleyi kazananlar ihale bedelini ödeyerek konutların devrini ise  tapuda gerçekleştirebilecekler.

ÖDEMEDE KOLAYLIK SAĞLANACAK 

Kamu konutlarının öncelikli alım hakkına sahip olanlar tarafından satın alınması durumunda peşin ödeme yapılması şartıyla yüzde 10 indirim uygulanacak. Peşin ödenmemesi durumda çeşitli kolay ödeme seçeneklerine de sahip olunacak. İhaleyi kazananlar ihale bedelinin yüzde 20’lik kısmını peşin ödeyecekler ve kalan tutarı ise 5 yıl içerisinde 60 taksit halinde ödeyebilecekler. En az yüzde 25 peşin ödeme yapanlar ise kalan tutarı 7 yılda 84 taksit şeklinde ödeyebilecekler. Öte yandan, en az yüzde 30 peşin ödeme yapanlar ise kalan miktarı 10 senede 120 taksitle ödeyebilecekler. Buna göre, konutların ihale ile satın alınması durumunda ise en az yüzde 25’i peşin olmak kaydıyla kalan tutar iki yıl içerisinde eşit taksitlerle ödenecek.

Milli Emlak'tan  Ankara  ve iki ilde daha kiralık 3 arazi! 6 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Milli Emlak'tan 4 ilde KDV'den muaf satılık arsa ve araziler!

3 şehirde KDV'den muaf arazi fırsatı! 70 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Milli Emlak'tan 3 şehirde 10 bin TL'den başlayan fiyatlarla arazi fırsatı!


Geri Dön