Ekonomi

Milli Piyango 10 bin liralık alışveriş çeki ve otomobil çekilişi yapacak! Detaylar belli oldu

Milli Piyango nakit para çekilişlrini özel sektöre devrettikten sonra eşya piyangosu organize etmeye karar verdi. İdare, bu kapsamda çekilişlerle talihlilere, araba, elektronik eşya, tatil ve cep telefonu gibi hediyeler kazandırıyor.Bu oyunların Milli Piyango İdaresince oynatılmasına son verildi

Milli Piyango, Hemen Kazan, Sayısal Loto, Süper Loto, Şans Topu, On Numara gibi nakit ikramiye dağıtılan şans oyunlarının lisans haklarını 1 Ağustos 2020 itibarıyla özel sektöre devretti. Bu oyunların Milli Piyango İdaresince oynatılmasına son verildi.

Milli Piyango Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile karşılığı nakit olmayan her türlü eşya piyangosu düzenleme yetkisi çerçevesinde eşya piyangosu yapmaya başladı.

İdarenin eşya piyangosu organize etmesindeki diğer nedeninin ise tüketicilerin yasal şans oyunlarında nakit dışında otomobil, ev, muhtelif elektronik eşya, tatil, bilet gibi değerlerin de ikramiye olarak verilmesi yönündeki beklenti ve taleplerinin karşılanarak ikramiye tercihlerinden dolayı illegal oyunlara yöneliminin asgari düzeye indirilmesi olarak açıklandı.

Piyangosepeti.com.tr internet sitesinden elektronik eşya piyangosu bileti alınıp çekilişlere katılabiliniyor. Site üzerinden ortalama her ay bir çekiliş gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda her bir hediye için ayrı çekiliş yapılıyor. Bu yıl 6 çekiliş gerçekleştirildi.

TATİL OTOMOBİL VE HEDİYE ÇEKİ

Sitede yer alan bilgilere göre, vatandaşların aktif olarak devam eden 10 bin lira değerinde market hediye çeki, 20 bin lira değerinde tatil, akıllı saat, oyun bilgisayarı, araba ve motosiklet çekilişlerine katılma imkanı bulunuyor.

Bu çekilişlerde, türüne göre bilet tutarları belirleniyor. Vatandaşlar, 1 liradan 4,5 liraya kadar değişen tutarlarda bilet alarak, çekilişe katılım hakkı elde ediyor.

Bilet satışı devam eden kampanyalara ilişkin çekilişler ise 17 Haziran'da yapılacak. Biletlerin erken tükenmesi halinde çekiliş tarihi erkene alınacak.

Milli Piyango İdaresi, Piyangosepeti.com.tr sitesi yanında, "Otoloto.com.tr" sitesi üzerinden de otomobil çekilişi gerçekleştirecek. Bu kapsamda, gerçek veya tüzel kişiler tarafından kendi mülkiyet veya tasarruflarında bulunan ya da satışına aracılık ettikleri ikinci el araçların ikramiye olarak konulması sağlanacak. Dünyanın farklı ülkelerindeki piyango idareleri de ikinci el araç çekilişi gerçekleştirebiliyor.

 

TOGG'un şarj menzili ne kadar olacak? Şarj istasyonlarının yerleri belli oldu

Satışlar başladı bugün son gün! Artışlar fiyatlara yansıyacak

Tavuk fiyatlarına zam kapısı aralandı! Yasaklama kararı geldi

Fiyatlar dibe çekilecek! Cep yakan kriz için yeni tarih verildi

Emekli ve memur maaşlarına 50 bin lira zam! Bakanlık kapsamı genişletti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Arazileri peşkeş çekiyoruz TOKİ evlerinin fiyatları çok ucuz olacak

İstanbul'a dev proje teklifi TBMM'ye sunuldu! Personele ödenecek ücretin detayları da netleşiyor

Altında yaşanacak dev sıçrama tarihi deşifre oldu! Bu fiyatlar hayal olacak uyarısı

Son Dakika! Mazot ve benzine 1 Haziran'da dev zam haberi! Rakamlar ve açıklayan şaşkına çevirdi

Toprak Mahsülleri Ofisi'nden flaş buğday fiyatı açıklaması: Zam kaç lira olacak hesaplanıp açıklandı

TMO'ya verilen taahhüt bitti! Un çuvallarına büyük zam geliyor

TMO'nun buğdaydaki sır alım fiyatı ortaya çıktı: Çiftçi bu habere üzülecek

Emekli ve memur zamlarında hesap 2 ile çarpılacak! Enflasyona eklenecek

Asgari ücrete büyük zam! Net rakamı bizzat çıkıp açıkladı