28 / 04 / 2024

Milli Saraylar'ı 6 ayda 726 bin kişi ziyaret etti!

Milli Saraylar'ı 6 ayda 726 bin kişi ziyaret etti!

TBMM Milli Saraylar bünyesindeki tarihi saray, köşk, müze ve de kasırları 6 ayda 726 bin kişi gezdi, ziyaretlerden 12,8 milyon lira da gelir sağlandı.



TBMM Milli Saraylar bünyesindeki tarihi saray, köşk, müze ve kasırları 6 ayda 726 bin kişi gezdi, ziyaretlerden 12,8 milyon lira gelir sağlandı.


Milli Saraylar'dan yapılan açıklamaya göre, saray, müze, köşk ve kasırlar, ilk 6 ayda yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.


Yerli ve yabancı 726 bin kişinin gezdiği Milli Saraylar'a gelen ziyaretçi sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10 arttı.


En fazla ilgi gören Dolmabahçe Sarayı'nı 476 bin kişi ziyaret ederken, Beylerbeyi Sarayı 100 bin ziyaretçi ağırladı.


Dolmabahçe Sarayı Veliaht Dairesi'nde 22 Mart'ta açılan Milli Saraylar koleksiyonundan 202 tablonun yer aldığı "Milli Saraylar Resim Müzesi" ise ilk 4 aylık döneminde 15 bin kişi tarafından ziyaret edildi.


Yıldız Şale Kasrı, Küçüksu Kasrı, Maslak Kasrı, Ihlamur Kasrı, Florya Atatürk Köşkü ve Yalova Atatürk Köşkleri ise toplam 135 bin ziyaretçiyi ağırladı.


Milli Sarayları yılın ilk 6 aylık döneminde ziyaret eden yabancı turistler içinde en yoğun ziyaretçi grubunu, Uzak Doğulu, Arap, İspanyol ve Yunan turistler oluşturdu.


AA



Geri Dön