İş Fırsatları

Milli Savunma Bakanlığı 236 personel alacak! İşte başvuru şartları ve son başvuru tarihi…

Milli Savunma Bakanlığı, 236 sözleşmeli personel alacak. Milli Savunma Bakanlığı’nın personel alımı için son başvuru tarihi 31 Aralık 2022 olarak açıklandı.MSB’nin personel alımı için son başvuru tarihi 31 Aralık 2022 olarak duyuruldu

Milli Savunma Bakanlığının 236 sözleşmeli personel alacağı açıklandı. MSB’nin personel alımı için son başvuru tarihi 31 Aralık 2022 olarak duyuruldu.

Milli Savunma Bakanlığı ve Milli Savunma Üniversitesinde Sözleşmeli Personel olarak istihdam edilmek üzere başvuru yapacak adayların sadece bir tercih hakkı bulunuyor. Adayların başvuru koşullarında istenen; Ustalık veya Kalfalık Belgesi ile MEB Onaylı Sertifikalarını ve uluslararası geçerliliği bulunan ve ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen belgelerini sisteme yüklemesi gerekiyor.

Yabancı üniversitelerden mezun olan adaylar Yükseköğretim Kurulu onaylı denklik belgesini, eğitim niteliği olarak ortaöğretim mezunu olmak şartı aranan unvanlara başvuru yapan adaylar diplomasını "Eğitim Bilgisi Ekle" ekranından sisteme yüklemeli.

Adaylar belgelerin tam ve okunaklı yüklendiğinin kontrolünü "belge görüntüle" butonuna basarak yapmalı. Belgelerini sisteme yüklemeyen veya eksik yükleyen adayların başvurusu kabul edilmeyecek.

Personel alım süreci ön başvuru, kayıt kabul, sözlü sınav, sağlık raporu işlemleri ve güvenlik soruşturması etaplarından oluşuyor.

Bakanlık gerek görmesi halinde uygulama sınavı yapabilecek ve Başvuru Kılavuzunu değiştirebilecektir. Bu nedenle başvuru süresi boyunca adayların ilanda yapılacak güncellemeleri takip etmeleri gerekiyor.

SINAV BAŞVURU ŞARTLARI

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesindeki şartları taşımak,

ÖSYM tarafından 2022 yılında yapılan KPSS’ye katılmış ve puan almış olmak,

Süresi içinde başvurmuş ve başvuru belgesi ile birlikte istenen belge ve bilgileri vermiş olmak.

SINAV BAŞVURU ŞEKLİ:

Başvurular, 02 Aralık 2022 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında online yapılacak.

SINAV TARİHİ VE YERİ:

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların sözlü sınav tarihi ve yeri https://personeltemin.msb.gov.tr adresinden yayımlanacaktır. Ayrıca T.C. Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesaplarında ön başvuru sonuçlarının açıklandığına dair duyuru paylaşılacak.

Adayların belirttiği e-posta adresine veya cep telefonuna kısa mesaj (SMS) ile bilgilendirme yapılacak.

SINAVA GELİRKEN ADAYLARIN YANINDA GETİRECEĞİ BELGELER:

Adaylar aşağıda belirtilen belgeleri sırasına göre üstü şeffaf altı mavi plastik dosyaya takılı olarak yanlarında getirecekler. Belgelerin asılları dosyaya takılmayacak, adayların kendilerinde kalacak..

Sınav çağrı belgesi, T.C. Kimlik Kartı/Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi, Öğrenim belgesi (diploma) veya geçici mezuniyet belgesi aslı veya kurum veya noterden onaylı sureti ya da yabancı üniversitelerden mezun olunması halinde Yükseköğretim Kurulu onaylı denklik belgesinin aslı ve fotokopisi veya onaylı sureti, Müracaat ettiği unvana ait Ustalık-Kalfalık belgesi, MEB onaylı Sertifika, Sürücü Belgesi (Ehliyet), Uluslararası geçerliliği bulunan ve ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen belgelerinin aslı ve fotokopisi veya onaylı sureti, Askerlikle ilişkisinin olmadığına dair askerlik durum belgesi (e-Devletten alınan belge veya Askerlik Şubesi Başkanlığınca onaylı suret), Kamu Kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli personel pozisyonlarında tam zamanlı olarak görev yapmakta iken kuramlarınca sözleşmesi feshedilen ya da sözleşmesini tek taraflı fesheden adayların, bir yıllık bekleme süresini doldurduklarını belgeleyebilmeleri için görev yaptıkları eski kuramlarından alınmış onaylı Hizmet Belgesi, Adli sicil belgesi (Verileceği kurum türünün resmi kurum olması zorunludur.) (E-devlet üzerinden alınan belge kabul edilecektir.)

Bu mesleklerden birine sahipseniz hayatınız kurtuldu! Almanya aylık 40 bin lira maaşla Türkiye'den 400 bin işçi alacak!

Ünlü ekonomistten ağızları açık bırakacak dolar tahmini!

3600 gün prim ile emekli olmak mümkün! SSK ve Bağ-Kur'lular için bütün hesaplamalar yapıldı