Ulaşım

Milli trende geri sayım başladı! Saatte 225 kilometre hıza ulaşabilecek!

Milli Elektrikli Tren Seti'nin üretim ve test çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.Sene sonunda çalışmaların bitirilmesi planlanıyor

Gerekli tasarım değişikliklerinin sağlanmasıyla saatte 225 kilometre hıza ulaşabilecek. Sene sonunda çalışmaların bitirilmesi planlanıyor. İşte detaylar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketi (TÜRASAŞ) Sakarya Bölge Müdürlüğünde, Milli Elektrikli Tren Seti'nin üretim ve test çalışmaları sürüyor.

TÜRASAŞ Sakarya Bölge Müdürü Erdal Aba, müdürlük binasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek yaptıkları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. 

MİLLİ ELEKTRİKLİ TREN SETİ!

Milli Elektrikli Tren Seti'nin test ve üretim çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Aba, trenin teknik bilgileri hakkında basın mensuplarına detaylı bilgiler verdi.

Aba, trenin frenleme, hız ve genel testlerinin yer aldığı görüntüleri de düzenlenen toplantıda izletti.

ÇALIŞMALAR SENE SONUNA KADAR TAMAMLANMIŞ OLACAK!

TÜRASAŞ Sakarya Bölge Müdürü Erdal Aba,  basın mensuplarıyla üretim tesisleri ve yapımı tamamlanan trenin içini gezdi. Gezi sırasında da treninin iç bölümleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

Ardından yapımı sona eren iki tren, üretim tesisinde bulunan rayların üzerinde yürütüldü.

Aba, sene sonunda çalışmaları bitirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

İLK PROTOTİPLER TAMAMLANDI! 

Milli elektrikli tren seti üretimi kapsamında saatte 160 kilometre hıza uygun prototipin montajı ve fabrika testlerinde sona gelindi.

"TÜRKİYE'Yİ 5 DEFA KATETTİK"

Milli elektrikli trenin yapım aşamalarından bahseden TÜRASAŞ Sakarya Bölge Müdürü Erdal Aba, "Bu aracın maksimum işletme hızı 160 kilometre. Bu araçla tam 10 bin kilometre yol gittik. Yani herhangi bir sorunumuz bulunmamaktadır. Türkiye'yi 5 defa kat ettik diyebiliriz. Zaten aracımız raylarda fakat sene sonunda inşallah çalışmalarımızı bitirmeyi hedefliyoruz. Şu ana kadar 3 setimiz tamamlandı ve seri üretimimiz devam ediyor" dedi.

MİLLİ ELEKTRİKLİ TREN 225 KM HIZA ÇIKABİLECEK!

Milli Elektrikli Tren Seti Projesi kapsamında geliştirilen altyapı ve yetkinlikten faydalanılarak, söz konusu tren setlerinin hızlı tren hatlarında kullanılmak üzere gerekli tasarım değişikliklerinin yapılmasıyla saatte 225 kilometre hıza çıkabilen Milli Hızlı Tren Projesi'nin hayata geçirilmesi planlanıyor.

TÜRASAŞ tarafından geliştirilen milli elektrikli lokomotifin tasarım ve üretim çalışmaları yoğun bir tempoda sürüyor. TÜRASAŞ bünyesinde yabancı firma lisansıyla elektrikli ve dizel lokomotif üretimi yapılırken söz konusu projelerden elde edilen tecrübenin milli elektrikli lokomotif üretiminde kullanılması hedefleniyor.