Sektörel

Milpa'nın Pendik arazisi resmen Süleyman Çetinsaya ve Bekir Kılıç'ın!

İstanbul Pendik’te Doğan Holding’e ait olan 2 milyon 93 bin metrekare büyüklüğe sahip Milpa arazisinin Artaş Grubu tarafından satın alındığı geçtiğimiz ay gündeme gelmişti. İşte o arsanın tapu devri resmen gerçekleştirildi... Ş

Milpa Ticari ve Sınai Ürünler Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) İstanbul Pendik'te yer alan arazi hakkında açıklama yaptı. 

İstanbul Pendik’te Doğan Holding’e ait olan 2 milyon 93 bin metrekare büyüklüğe sahip Milpa arazisinin Artaş Grubu tarafından satın alındığı geçtiğimiz ay gündeme gelmişti. Milpa'dan konuyla ilgili bir son dakika açıklaması geldi. 

Milpa Ticari ve Sınai Ürünler Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin, İstanbul ili, Pendik ilçesi, Kurtdoğmuş Köyü, Seferusta Mevkii, 1154 Parselde bulunan çiftlik arazisi niteliğindeki gayrimenkul ile orman niteliği sebebiyle taşınmazdan ifraz edilen İstanbul İli, Pendik İlçesi, Kurtdoğmuş Mahallesi, Seferusta Mevkii, 1155 Parselle ilgili açıklamada bulundu.

 

Geçtiğimiz Eylül ayında İstanbul Pendik’te Doğan Holding’e ait olan 2 milyon 93 bin metrekare büyüklüğe sahip Milpa arazisinin Artaş Grubu tarafından 99 milyon 893 bin 84 Dolar karşılığında alındığı gündeme gelmişti. 

Sektörde son zamanlarda gerçekleşen en büyük satın almalardan olarak değerlendirilen bu hamle ile beraber Süleyman Artaş'ın 2 milyon 93 bin metrekarelik Milpa arazisindeki ortağının Betatrans Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Kılıç olduğu belirlendi. Milpa'nın konuyla ilgili yaptığı KAP açıklamasında, arazinin satışının Artaş Grubu ile Betatrans Lojistik'e yapılacağını belirtilmişti. Betatrans Lojistik İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Başkanı Bekir Kılıç, Vadistanbul Proje Koordinatörlüğü görevinin yanı sıra Evyap'ta da pek çok görev üstlendi.

İşte arazi ile ilgili yapılan son dakika açıklaması...

Milpa'nın İstanbul Pendik’te yer alan arsasının devri Artaş İnşaat'a yapıldı. Bu kapsamda satış bedelinin 7 milyon dolarlık kısmı 1 Eylül tarihinde, 34 milyon 293 bin 48 dolarlık kısmı arsanın devri ile eşzamanlı olarak, 58 milyon 600 bin dolarlık kısmının ise en geç 17 Aralık 2024'te ödenmesine karar verildi. 

Artaş Grubu, Milpa'nın Pendik arazisi için toplamda KDV hariç 99 milyon 893 bin 94 dolar ödeme gerçekleştirecek. Artaş ile Milpa arasında 1 Eylül'de arsanın satış ve devir işlemine ilişkin olarak sözleşme akdedildiği belirtilmişti. 

Bugün ise Milpa Pendik arazisinin mülkiyetinin devir ve temlikine ilişkin olarak tapu siciline tescil işlemi gerçekleştirildi. 

Milpa Ticari ve Sınai Ürünler Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin KAP açıklaması:
Şirketimizin 01.09.2022 tarihli özel durum açıklamasında; diğer hususların yanı sıra, özetle; tapu kayıtlarında İstanbul İli, Pendik İlçesi, Kurtdoğmuş Köyü, Seferusta Mevkii, 1154 Parsel'de bulunan Şirketimiz aktifine kayıtlı "Çiftlik Arazisi" niteliğindeki 2.093.940,67 m2 büyüklüğündeki taşınmaz (Taşınmaz) ile orman niteliği nedeniyle Taşınmaz'dan ifraz edilen İstanbul İli, Pendik İlçesi, Kurtdoğmuş Mahallesi, Seferusta Mevkii, 1155 Parsel'e ilişkin olarak Şirketimiz tarafından ikame edilen dava dosyasına konu tüm hak, alacak ve menfaatlerin;

  
-          Sermaye piyasası mevzuatı bakımından; Şirketimizle yönetim, denetim veya sermaye bakımından doğrudan veya dolaylı olarak ilişkisi bulunmayan Artaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Betatrans Lojistik İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye (Alıcılar);

  
-          7.000.000 ABD Doları tutarındaki kısmı, 01.09.2022 tarihinde; 34.293.084 ABD Doları tutarındaki kısmı, Taşınmaz'ın mülkiyetinin Tapu Sicil Müdürlüğü nezdinde devir ve temliki ile eşzamanlı olarak ve bakiye 58.600.000 ABD Doları tutarındaki kısmı ise en geç 17.12.2024 tarihinde Alıcılar tarafından Şirketimize ödenmek üzere KDV hariç toplam 99.893.084 ABD Doları bedelle (Satış Tutarı) ve

  
-          Alıcılar ile üzerinde mutabık kalınan şartlarla

  
Alıcılar'a satış ve devrinin gerçekleştirilmesine ve söz konusu satış ve devir işlemine ilişkin olarak Alıcılar ile Şirketimiz arasında sözleşme imzalanmasına karar verildiği ve 01.09.2022 tarihinde Alıcılar ile Şirketimiz arasında söz konusu Taşınmaz'ın satış ve devir işlemine ilişkin olarak sözleşme akdedildiği ifade edilmiştir.

  
Söz konusu Taşınmaz'ın mülkiyetinin devir ve temlikine ilişkin olarak tapu siciline tescil işlemi, 05.10.2022 (bugün) tarihinde gerçekleştirilmiştir.

  
 

  
Kamuoyuna ve pay sahiplerine saygılarımızla duyurulur.

Süleyman Çetinsaya'nın Milpa arazisindeki ortağı Bekir Kılıç! 

Artaş Grubu, İstanbul Pendik'teki Milpa arazisini 99.9 milyon dolara satın aldı! 

Süleyman Çetinsaya yeni şirket kurdu!