Dış Piyasalar

Milyarder Jeff Bezos, kirada oturacak: California'daki 3.500 metrekarelik malikaneyi aylık 600 bin dolara kiraladı! 

Her gün değişen dünyanın en zenginleri listesinde daima zirvede bulunan Jeff Bezos, 150 milyar dolarlık servetine rağmen kiracı oldu. Bezos, Kenny G’nin California'daki malikanesini aylık 600 bin dolara kiraladı.  Eyaletin en seçkin plajlarından Little Dume’a kıyısı bulunan 5 bin 500 metrekare büyüklüğe sahip malikanede; havuzu, gösterim odası ve kayıt stüdyosü ve 3 bin 500 metrekare büyüklüğündeki misafirhane dikkat çekiyor

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, 4 senelik birliktelikten sonra nişanlandığı Lauren Sanchez ile yaşamak için efsanevi caz sanatçısı Kenny G’nin California'da yer alan malikanesini aylık 600 bin dolara kiraladı. 

Eyaletin en seçkin plajlarından Little Dume’a kıyısı bulunan 5 bin 500 metrekare büyüklüğe sahip malikanede; havuzu, gösterim odası ve kayıt stüdyosü ve 3 bin 500 metrekare büyüklüğündeki misafirhane dikkat çekiyor. 

Yaklaşık 150 milyar dolar servetiyle istediği evi satın alabilecek güce sahip olan, Forbes verilerine göre dünyanın en zengin üçüncü ismi Jeff Bezos'un, ayda yarım milyon dolardan fazla ödeyeceği malikanede mobilya olmadığı belirtildi. 

Milyarder Jeff Bezos, kirada oturacak: California'daki 3.500 metrekarelik malikaneyi aylık 600 bin dolara kiraladı!

Gazete Oksijen'de yer alan habere göre; Jeff Bezos'un kirasıyla neredeyse bir ev satın alınabilecek California'daki malikanede, Kenny G’nin mobilyaları depoda duruyor. Bezos ve Lauren Sanchez, malikanenin içindeki eşyaları baştan aşağı yeniledi. 

Senede 7.2 milyon dolar kira geliri

New York Post'a göre; Kenny G, altı yatak odası bulunan malikaneyi, 1998'de 12,5 milyon dolara satın aldı. Müzisyen, ardından 2000'de bitişikteki arsayı da satın alarak, 3 bin 500 metrekare büyüklükte bir ev daha yaptı. İnşaatın müzisyene yaklaşık 3 milyon dolara mal olduğu ifade edilirken; ayda 600 bin dolar kira, senede de 7,2 milyon dolar gelir anlamı taşıdığı belirtildi. 

En son açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) raporuna göre, ABD'de birincil konut kirası mayıs 2023'te, bir önceki seneye göre yüzde 8,7 oranında yükseldi. Daha geriye bakıldığında ise, 2010'dan bu yana birincil konut kirasının yaklaşık yüzde 60 oranında arttığı görülüyor. 

Bu artış trendi, konut sahipleri için her gün artan bir kira geliri oluşturdu. Fakat bugünlerde, ABD'de bir konut sahibi olabilmek pek kolay değil. 

Konut fiyatları arttı ve yükselen faiz oranları, alıcıların daha büyük ipotek ödemeleriyle karşılaşması anlamına geliyor. Ev satın alırken ipotek ödemelerinden daha fazlasının hesaba katılması gerekiyor. 

Konut sahipleri aynı zamanda emlak vergileri, sigorta, bakım ve onarım masraflarını da ödüyor. 

86 ülkeye 5,4 milyon dolarlık ihracat!

Depremzede faizsiz kredi ve hibe desteği başvuruları ne zaman? Kim kaç lira kredi ve hibe alacak? İşte şartlar...

Çevre Bakanlığı duyurdu: 11 ildeki afet konutlarına sıkı denetim!

Bakanlık açıkladı: 263 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamuya atanıyor! Tören 11 Temmuz'da yapılacak!