Ekonomi

Milyonlar bekliyordu! Elektrik faturalarına değişiklik yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan elektrik faturaları ile ilgili açıklamada bulundu. Peki elektrik faturalarında nasıl değişiklikler olacak? Açıklanan program hangi tarihte yürürlüğe girecek? işte detaylar... Peki bu programdan kimler faydalanacak? şte ayrıntılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısından sonra ""Elektrikte 210 kilovatsaate kadarki düşük tarife ve 210 kilovatsaatin üzerindeki yüksek tarife rakamları, vatandaşımız lehine yeniden değerlendirilecektir" duyurarak 1 Mart’tan itibaren yürürlüğe gireceğini kaydetti. Peki bu programdan kimler faydalanacak? şte ayrıntılar...

Yüzde 11 oranında indirim yapıldı

2022 Ocak itibarıyla konutlarda elektrikte kademeli tarifeye geçildi. Hane başı tüketimi 150 kilovatsaat olarak kaydedildikten sonra rakam 210 kilovatsaate ulaştırılarak, hanelerde yüzde 11’lik bir indirime gidilmişti.

Sabah Gazetesi'nden Barış Şimşek’in haberine göre 1 Şubat 2022 tarihinden sonra ortalama tüketimde tarifeler, üst kademede 206 kuruş, alt kademede ise 137, olarak hesaplanıyor. Yeni düzenlemeden sonra ile ilk kademede bulunan yaklaşık yüzde 64’lük için enerji birim fiyatı daha da düşecek. Bu şekikde her 3 haneden 2’si daha düşük elektrik faturası ödemiş olacak.

Yüzde 25 indirim

Yapılması planlanan düzenleme ile beraber; kahvehane, bakkal, berber, kuaför, manav, tamirci gibi küçük esnafa da kademeli tarife uygulanacak. Bu tarifede esnafın faturaları yüzde 25 düşürecek.

Türkiye’de her 3 esnaftan 2’sini etkileyecek şekilde ortalama bir tüketim miktarı kotası konulacak.  Dernekler, vakıflar ve Cemevleri, mesken aboneliğine dahil edilecek. Ortalama 1 kilovatsaatlik tüketimde 1 TL indirim uygulanacak .

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçen sene yaklaşık 2.1 milyon haneye 2.3 milyar TL'lik elektrik desteği faturası yardımında bulundu. 2022 senesinde destek  verilen hane sayısı 4 milyona ulaştırılacak. Aynı tarzda doğalgaz yardımından da 4 milyon hane yararlanacak. Elektrikte bu sene için yardım tutarı en düşük 206 TL olarurken 1-2 kişi oturan haneler için ise alt limit 103 TL oldu. Yapılacak çalışmayla bu miktarların artması hedehleniyor.

Esnafa elektrik faturası müjdesi! Mart ayında en az 250 lira düşüş...

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Faturalarda indirim için harekete geçildi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek açıkladı! Dikkat! Elektrik faturaları...