28 / 04 / 2024

Milyonlara 2'nci EYT düzenlemesi müjdesi! Erken emekli olmak isteyenler hemen bakın! Tek tek açıklandı! 

Milyonlara 2'nci EYT düzenlemesi müjdesi! Erken emekli olmak isteyenler hemen bakın! Tek tek açıklandı! 

Erken emekli olmak isteyenlere son dakika müjdesi geldi. 2'nci EYT düzenlemesi kapıda. İşte ayrıntılar...



Erken emekli olmak isteyen milyonlarca vatandaş, emeklilik ile ilgili hayata geçirilecek düzenlemeleri heyecanla bekliyor. Milyonlarca kişi erken emekli olmanın formüllerini araştırıyor. Emeklilerin gelirini artırmayı amaçlayan yeni düzenlemeler için Ekim'de Meclis'in açılmasıyla düğmeye basılacak. 

Söz konusu reformlarla, emeklilerin yaşam standartlarını yükseltmeyi amaçlanıyor ve emeklilik dönemini daha kolay bir şekilde geçirmelerine katkıda bulunulması planlanıyor. 

Milyonlara 2 nci EYT düzenlemesi müjdesi! Erken emekli olmak isteyenler hemen bakın! Tek tek açıklandı! 

AHaber'de yer alan habere göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından emeklilik reformu çerçevesinde önemli bir adım atılması için hazırlık yapılıyor. Bu adım özellikle Bağ-Kur'luları yakından ilgilendiriyor ve emeklilik hayallerinin erken gerçekleştirilmesini sağlıyor. 

Bağ-Kur'lular arasında prim gün şartını 9000'den 7200'e düşürmeyi planlayan Bakanlık, çalışmalarda sona gelmek üzere. Fakat düzenlemenin çerçevesi ve uygulanabilirlik süreçleri henüz kesinleşmedi. İlk olarak düzenlemenin hangi grupları içereceği ve tüm süreleri dahil edip etmeyeceği belirlenecek. 

Eğer bu düzenleme, tüm süreleri kapsıyorsa, Bağ-Kur reformu kapsamında yer alan EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) erkek sigortalıların da prim gün şartı 7200 güne düşürülecek. Bu da 9000 günü tamamlayamayan EYT'li erkek esnafın, 7200 günü tamamlamışsa hemen emekli olabileceği anlamına geliyor. 

Milyonlara 2 nci EYT düzenlemesi müjdesi! Erken emekli olmak isteyenler hemen bakın! Tek tek açıklandı! 

7200 PRİM GÜNÜNÜ TAMAMLAYANLAR HEMEN EMEKLİ OLABİLECEK 

Düzenleme, 8 Eylül 1999 tarihinden sonra sigortalı olan ve reform kapsamına giren Bağ-Kur'lular için de önemli kolaylıklar sağlayacak. düzenleme ile hem kadınların hem de erkeklerin prim gün şartı 1800 gün düşürülecek. 

7200 prim gününü tamamlayanlar, sigortalılık başlangıç tarihine göre belirlenen yaş şartına sahiplerse (9 Eylül 1999-30 Nisan 2008 arası başlangıçta kadınlarda 58, erkeklerde 60, sonrasında 65'e varan), hemen emekli olmaya hak kazanabilecekler. 

Yapılacak olan söz konusu düzenlenmeler tamamlanıp hayata geçirildiğinde, Bağ-Kur'lular ve diğer emeklilik sistemine dahil olan vatandaşlar için daha iyi emeklilik koşullarının kapısı da aralanmış olacak. 

Milyonlara 2 nci EYT düzenlemesi müjdesi! Erken emekli olmak isteyenler hemen bakın! Tek tek açıklandı! 

EMEKLİLİK YAŞINA ÇOCUK AYARI 

Düzenlemeler kapsamında, emeklilik yaşının da masada yer alması planlanıyor. Bu kapsamda, emeklilik yaşının özellikle kadınlarda çocuk sayısı kapsamında esnetilmesi öngörülüyor. 

Seçim beyannamesinde bulunan bu düzenlemenin ayrıntıları merak edilirken, ağır işlerde uygulanan yıpranma payı sistemine benzer bir modelin hayata geçirilmesi beklentiler arasında. 

Bu modelin uygulamaya alınmasıyla, çocuk sayısına göre emeklilik yaşında esneme olabilecek ve annelere çocuk sayısına göre prim eklenerek yaş şartından indirim uygulanabilecek. 

Milyonlara 2 nci EYT düzenlemesi müjdesi! Erken emekli olmak isteyenler hemen bakın! Tek tek açıklandı! 

500 BİN VATANDAŞA EK GÖSTERGE GELİYOR 

Meclis'e ilk sevk edilecek düzenlemelerden biri de memurlara ilişkin olacak. 1'inci dereceye gelen tüm kamu görevlilerinin 3600 göstergeden faydalanmasının önü açılacak. 

15 Ocak'ta yürürlüğe alınan 3600 ek gösterge düzenlemesinin dışında kalan memur, şef, tekniker, veri hazırlama kontrol işletmeni ve diğer birinci dereceye gelen bütün kamu görevlileri yeni düzenlemeyle 3600 ek göstergeden faydalanabilecek. 

Bu düzenleme ile beraber memurların emekli ikramiyelerinde ve maaşlarında artış yaşanması öngörülüyor. Bu kapsamda, 30 sene çalışanın emekli aylığı yaklaşık 2 bin 900 TL artarken, ikramiyelerde de 99 bin TL seviyesinde artış olacak. 

Kamu kurumlarındaki yöneticilerin maaşları açıklandı! PTT, İller Bankası, BOTAŞ, TPAO yöneticileri ne kadar maaş alacak?

Kıyıda köşede 2 bin TL'si olana TOKİ'den yeni ev müjdesi! Başvurular yarın resmen başlıyor! Kaçırmayın!

Memurlar şimdi yeni maaşlarınıza göz atın! Öğretmen, polis, müdür, hemşire maaşları kaç TL oldu? Rakamlar tek tek geldi!

Gram altın, çeyrek altın, tam altında son dakika! Tek tek açıklanan 3 Eylül 2023 altın fiyatlarına inanamayacaksınız!


Geri Dön