01 / 07 / 2024

Milyonlara kara haber geldi! 14 milyon kişinin maaşına zam yapılmayacak!

Milyonlara kara haber geldi! 14 milyon kişinin maaşına zam yapılmayacak!

Pek çok kişi tarafından merakla beklenen Haziran 2024 enflasyon rakamları yarından sonra Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak. Söz konusu rakamla memur ve emeklilerin zam oranları belli olurken, eğer asgari ücrete zam yapılmazsa 14 milyon kişi zam alamayacak.



Pek çok kişi tarafından merakla beklenen Haziran 2024 enflasyon rakamları yarından sonra Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmen açıklanacak. Söz konusu rakamlarla birlikte milyonlarca memurun ve emeklinin de alacağı zam oranı netlik kazanmış olacak.

Temmuz ayı emekli ve memurlar dışında ayrıca bir de asgari ücrete yapılan ara zammın yapıldığı ay. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre hükümet asgari ücrete senede bir defa zam yapma kararı aldı. Giderek daha da ağırlaşan geçim koşulları asgari ücrete ara zam beklentisini her geçen gün daha da artırırken, eğer asgari ücrete herhangi bir ara zam yapılmazsa 14 milyon kişi zam alamayacak. 

Milyonlara kara haber geldi! 14 milyon kişinin maaşına zam yapılmayacak!


Yarından sonra resmi olarak açıklanan açıklanacak enflasyon verileriyle beraber emekli ve memurların 6 aylık zam oranları da netleşmiş olacak. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre emekli aylıkları ve memur maaşlarına enflasyon oranında zam yapılacak. Toplu iş sözleşmesiyle ücretleri belirlenmiş olan işçiler de senenin 2.yarısı için maaşlarına zam alacaklar. Fakat Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın yazısına göre yaklaşık olarak 14 milyon işçinin büyük bir kısmı asgari ücrete ara zam yapılmazsa senenin 2. yarısı için zam alamayacak.


Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın yazısına göre ülkemizde toplamda 16,3 milyon sigortalı işçi bulunuyor. Bunlardan 2,2 milyonunun aldığı ücret, sendikalı oldukları için toplu iş sözleşmesi ile belirleniyor. Paylaşılan detaylara göre bu işçiler, her 6 ayda bir toplu iş sözleşmesiyle belirlenen oranda da zam alıyor. Konu ile ilgili olarak bir örnek vermek gerekirse, kamu işçilerine bu senenin her iki yarısında da yüzde 10+10 oranında zam verilecek. Ayrıca ilk yarıdaki enflasyon toplu iş sözleşmesi zammını geçtiği için kamu işçileri de Temmuz'da 6 aylık enflasyon oranında zam alacaklar.

Milyonlara kara haber geldi! 14 milyon kişinin maaşına zam yapılmayacak!

Özel sektörde çalışan sendikalı işçiler de  imzalanmış olan toplu iş sözleşmesi hükümlerine göre senenin 2. yarısında ücret zammından yararlanacak.

Tüm bunlar dışında geriye kalan sendikasız ve özel sektörde çalışan toplamda 14,1 milyon işçinin senenin 2. yarısında ücret zammı alıp alamayacakları şu an için belli değil. Yaklaşık olarak yarısı asgari ücretlilerden meydana gelen söz konusu bu gruptaki işçilerin, senenin 2. yarısında zam alması ancak milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücrete ara zam yapılmasıyla  mümkün olacak. Eğer asgari ücrete herhangi bir ara zam yapılmazsa bu 14,1 milyon işçinin büyük bir bölümünün senenin 2. yarısında zam alması beklenmiyor.

 

Belediyeler, Balıkesir ve Malatya'da 37 adet arsayı satıyor! 231 bin TL'den başlayan fiyatlarla... 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Gayrimenkulün yatırım aracı olarak kullanılmasının önüne geçilmeli!

Artık evini satanlar, gelen paranın yüzde 40'ını vergiye verecek! 


Geri Dön