Ekonomi

Milyonlara son dakika müjdesi! Çalışan ve emeklilere 7 bin 200 TL verilecek! Ödemeler bu cuma başlıyor! Hemen başvurun!

Çalışmalarına devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ‘Haydi e-devlete’ sözüyle yaptığı açıklamada sosyal yardım müjdesi verdi. Bakan Yanık yaptığı açıklamada hayata geçirilen sosyal yardım uygulamasına çalışanlar ve emeklilerin de başvurabileceğini kaydetti. İşte detaylar... Bakan Derya Yanık yaptığı açıklamada sosyal yardım uygulamasına şartları taşıması şartıyla emekliler, özel sektör çalışanları, esnaf, sanatkâr ve diğer bağımsız çalışanların da söz konusu destek için başvurabileceğini söyledi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı son dakika açıklamasında sosyal yardım uygulaması Türkiye Aile Destek programıyla ilgili alınan önemli kararı müjdeledi. 

Bakan Derya Yanık yaptığı açıklamada sosyal yardım uygulamasına şartları taşıması şartıyla emekliler, özel sektör çalışanları, esnaf, sanatkâr ve diğer bağımsız çalışanların da söz konusu destek için başvurabileceğini söyledi.

Peki destek ödemeleri nasıl alınır? Destek ödemesi için nereye başvurulur? İşte detaylar...

YILLIK TOPLAM 5.400-7.200 TL ÖDEME MÜJDESİ

Söz konusu destek kapsamında ailelere aylık olarak 450 TL ve 600 TL arasında olmak üzere senelik olarak toplam 5 bin 400-7 bin 200 lira arasında ödeme verilecek.

Kamupersonelinet'te yer alan habere göre, sosyal medya hesabından başvuru şartlarını açıklayan Bakan Derya Yanık Türkiye'nin ürettiği refahı paylaştığını söyleyerek, güçlü bir sosyal devlet olmanın sonucu olarak başlatılan sosyal yardım uygulamalarının Türkiye Aile Destek Programına çalışanlar ve emekliler de başvuru yapabileceğini kaydetti.

ÇALIŞANLAR DA ALABİLECEK Mİ?

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, genel şartları taşımaları ve hanede kişi başı düşen gelirin net asgari ücret tutarının 1/3’ünden az olması şartıyla; Özel sektör çalışanları Esnaf, sanatkâr ve diğer bağımsız çalışanlar yararlanacak.

EMEKLİLER DE BAŞVURABİLECEK Mİ?

Yine konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, genel şartları taşımaları ve hanede kişi başı düşen gelirin net asgari ücret tutarının 3'te birlik kısmından az olması koşuluyla; SSK emeklileri, BAĞKUR emeklileri, Emekli Sandığı emeklileri SSK, BAĞKUR ve Emekli Sandığı emeklilerinin dul, yetimleri yararlanabiliyor.

ÖDEMELER CUMA GÜNÜ BAŞLIYOR

Bakan Derya Yanık yaptığı açıklamada Temmuz ayında gerçekleştirilen başvuruların onaylanması durumunda cuma gününde itibaren ödemelerin başlayacağını dile getirdi. Bakan Derya Yanık yaptığı açıklamada ayrıca Temmuz ayında başvuran vatandaşların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından hak sahipliklerinin onaylanması durumunda bu onayı takip eden ilk ödemede başvurdukları ay dahil olmak üzere destek ödemesi alacaklarını söyleyerek. "Ödemeler bu cuma başlıyor. Haydi e-Devlet’e!” dedi.

Asgari ücrette büyük müjde! Asgari ücrete bir zam daha geliyor! Hemen bu son dakika açıklamasına bakın!

İslam Memiş borç kuralını açıkladı! Borcu olanlar dikkat! Buna uymazsanız batarsınız

Altında son dakika! Bir anda sert zemine çakıldı! 1 gram bile altını olan hemen baksın! 24 Temmuz 2022 altın fiyatları!