Ekonomi

Milyonlarca asgari ücretli çalışana ve emekliye yapılacak zammı iktidar medyası sızdırdı! İşte masada konuşulan ücretler

İktidarın ekonomi kurmayları asgari ücrete ve emekli maaşlarına zam yapmak için hazırlık yaptığı öğrenildi. Söz konusu zam için masada konuşulan miktarlar da ortaya çıktı. Asgari ücret konusundaki hazırlıklar ise önümüzdeki hafta yapılacak kabine toplantısında masaya yatırılacak

Türkiye'de vatandaşların alım gücü düşmeye devam ederken, memur ve emeklilere yapılacak olan ara zam oranını ise 4 Temmuz'da açıklanacak olan aylık enflasyon rakamlarıyla belirlenecek. Asgari ücret konusundaki hazırlıklar ise önümüzdeki hafta yapılacak kabine toplantısında masaya yatırılacak.

Türkiye Gazetesi’nden Yücel Kayaoğlu’nun aktardığı bilgilere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den asgari ücret konusunda bir çalışma yapmasını talep etti.

Bu kapsamda asgari ücrette yapılacak artışla ilgili alternatifli teklifler hazırlandığı, bu hazırlıkların önümüzdeki hafta yapılacak kabinenin gündemine getirileceği belirtildi.

800 LİRA ÇALIŞANIN MAAŞINA YANSITILSIN

Özellikle küçük işletmelerin asgari ücret artışından kaynaklanacak yükünün azaltılması için en fazla üzerinde durulan formül, sigorta prim maliyetinin devlet tarafından üstlenilmesi ve böylece buradaki 800 liranın çalışanın maaşına yansıtılması.

Piyasa Kahini İslam Memiş dolar ve altın için farklı bir taktik uygulayacağız dedi! Altın ve dolar alacaklar dikkat

Ekonomistlerin hocası Mahfi Eğilmez doların Cuma günü neden düştüğünü ilk kez açıkladı! Döviz hesabı olanlar dikkat

Kurban Bayramı yaklaşırken emekliler merakla bekliyordu! Bayram ikramiyesinin ne zaman verileceği belli oldu