Ekonomi

Milyonlarca asgari ücretliler zamlar kapıda! Sözleşmenizi gözden geçirin!

Asgari ücretliler ne zaman yeni zam alacaklarını sorgulamaya başladı. İşte bu konuda yapılan son açıklamalar!Peki son hangi gelişmeler yaşandı?

Asgari ücretli milyonlarca çalışanların gözü, kulağı Temmuz ayında yapılacak olan zammına çevrildi bununla birlikte 6 aylık enflasyon ve refah payının ekleneceği bilgisi de verildi. Peki son hangi gelişmeler yaşandı?

İşte haberin ayrıntıları…

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarında yapılacak olan hesaplamalara dair hazırlıklara başladı bu süreç içinde yeni asgari ücret 10 ile 12 bin TL aralığında olması tahmin ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en düşük emekli maaşını 7.500 TL olduğunu açıklamasının ardından kamu işçilerine ise yüzde 107 oranında zam olacağını da açıklamıştı. En düşük memur maaşı Temmuz ayı ile beraber 22 bin TL olduğu kararlaştırıldı. Asgari ücrete ara zam ile özel sektör de pek çok şirket şimdiden zam çalışmaları içine girdi.

6 AYLIK ENFLASYON ORANI BEKLENİYOR!

Nisan ayı enflasyonu ile birlikte SGK ve Bağ-Kur emeklisi için 4 aylık kesinleşen zam oranı yüzde 15,21 olurken memur ve memur emeklisine yüzde 13,08 olarak hesaplandı. T.C Merkez Bankası verilerine göre ise, Nisan ayı Piyasa Katılımcılar Anketi sonuçlarına bakıldığı zaman ise 6 aylık enflasyonun yüzde 21,13 civarında olacağı tahmin ediliyor. Temmuz ayı ile beraber yeni asgari ücretin de 10 ile 12 bin TL olacağı konuşuluyor.

MAAŞLARA VERGİ DÜZENLEMESİ GELİYOR!

Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılacağı konuşulurken maaşlarda ki vergi düzenlemesi de gündeme bulunuyor. Yeni çalışmalarla beraber vergiler tekrardan belirlenirken çalışanların gelirlerini artıracak çalışmalar da hayata geçirilecek.

ASGARİ ÜCRET ÜZERİNDE MAAŞ ALANLARA ZAM

Seçimin ardından da kimin iktidara gelmesine bakılmaksızın vatandaşların alım gücü yüksek oranda yükseleceğine dair iddialar konuşulmaya başlandı. Zam oranlarına dair şirketler de hazırlıklar yapılmaya başlanırken, Türkiye'de asgari ücret çalışanlar için ise kanun olurken asgari ücrete ait bir kanun söz konusu değildir. Tespit Komisyonu'nun belirlediği oranlar ile beraber asgari ücretin üstünde maaş alan vatandaşlar için işveren rızasıyla orantılı artış olması beklenmektedir.