Kent Haberleri

Milyonlarca Bağ-Kur'lunun beklediği düzenleme geliyor! Bakan Bilgin esnafa ve tüccara müjdeyi verdi

Bağ-Kur'lu işçilerin emeklilik şartları ve prim sisteminde değişiklik olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, düzenlemenin gündemde olduğunu ilan etti.Pek çok insan, artık katkıda bulunamayacak kadar yaşlı veya hasta olduklarında iş gücünü bırakmaya karar verir

Emeklilik tanımı, herhangi bir kişinin iş hayatını kalıcı olarak geride bırakmayı seçtiğinde hayatının o bölümünü ifade eder. Pek çok insan, artık katkıda bulunamayacak kadar yaşlı veya hasta olduklarında iş gücünü bırakmaya karar verir. Bazıları belli bir yaşa geldiklerinde emekli olurlar ve özel ve/veya kamu emekliliği almaya hak kazanırlar. Hastalanan veya beklenmedik kazalar geçiren kişiler için emeklilik plansız gelebilir.

Emekliliği planlamak ömür boyu sürecek bir süreç olabilir ve ne kadar erken başlarsanız, birikimlerinizin ve yatırımlarınızın o kadar uzun süre büyümesi gerekir. Ancak emeklilik bir sayı oyunundan daha fazlasıdır. Uğruna çalışmak için net bir finansal hedefe sahip olmak önemli olsa da, emekliliğin sizin için ne anlama geldiğini tanımlamak da bir o kadar önemlidir. 

Milyonlarca Bağ-Kur'lunun beklediği düzenleme geliyor! Bakan Bilgin esnafa ve tüccara müjdeyi verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Küçük işletmeler çalışanlarını kapsayan hem emekçi hem sermayedar. Mikro işletmelerde prim gününü tekrar düzenlemek lazım. Bu da ileride. İlk fırsatta uyguluyacağımız düzenlemelerden biri" dedi.

Bakan Bilgin, Ankara Ticaret Odasının (ATO) 29. Dönem 6. Olağan Meclis Toplantısı'na katıldı.

İş yaşamının uzun senelerdir sonuç bekleyen problemlerine çare ürettiklerini söyleyen Bilgin, bu bağlamda aralarında 3600 ek gösterge, EYT, sözleşmeli ve geçici işçilere kadronun da yer aldığı düzenlemeleri yaşama geçirdiklerini hatırlattı. 

Taşeron düzenlemesi bağlamında kalan ve kadro almayı bekleyen işçilerin durumuna da değinen Bilgin, "Çöüzme ulaştıramadığım bir dosya var.

Taşeron işçi konusu. Asıl işte taşeron olmaz. Bu ileride. Önümüzdeki zaman içinde onu çözüme ulaştıracağız." ifadelerini kullandı.

AYNI EMEKLİLİK ŞARTINI GEÇERLİ SAYAMAYIZ

ATO Başkanı Gürsel Baran'ın Bağ-Kur'luların emekliliği elde etme şartlarının SSK'lılar ile aynı orana getirilmesi konusundaki talebi olduğunu hatırlatan Bilgin, şu bilgileri verdi:

"Küçük işletmelerde çalışanlar hem emekçi hem sermayedar. Bu işletme sahipleri için büyük işletmelerin emeklilik koşullarını geçerli sayamayız.

 Dolayısıyla mikro işletmelerde prim gününü tekrar düzenlemek gerek. Bu da ileride. Bütün hazırlıklar sona erdi. ilk fırsatta yapacağımız düzenlemelerden biridir. Esnafımıza, tüccarımıza verdiğimiz sözdür."

Emeklilere ard arda müjde geliyor! Şimdi de maaşlara 1300 TL zam gelecek

Ünlü ekonomist Mert Başaran'dan şok eden tahmin! Dolar o tarihte uçuşa geçecek

Veriler tutmadı! Altın yüksekten düşüyor!