28 / 04 / 2024

Milyonlarca çalışan şok olacak! Kıdem tazminatında flaş gelişme! Çok ciddi problemler var...

Milyonlarca çalışan şok olacak! Kıdem tazminatında flaş gelişme! Çok ciddi problemler var...

Katıldığı bir programda ekonomi gündemine yönelik önemli değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz, kıdem tazminatı konusunda şok açıklamalarda bulundu. Kıdem tazminatında flaş gelişme...



Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir proğramda ekonomi gündemi ile ilgili önemli konulara değinerek, milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren kıdem tazminatıyl ilgili açıklamalarda bulundu.


KIDEM TAZMİNATINDA FLAŞ GELİŞME!

Cevdet Yılmaz kıdem tazminatı konusunda hükümetin yaklaşımını açıkladı. Hükümetin amacının işçi kesiminin temsilcileriyle, istişare içinde bu işi sonuçlandırmak olduğunu açıkladı.

Böylece tek yanlı bir çözüm dayatmak olmadığını, çözülmesi gereken bir mesela olduğunu ama bunun istişarelerle, işçi ve işveren dengesi içinde ve özellikle işçi kesiminin temsilcileri, sendikalarla istişare içinde bu konuya yaklaşılması gerektiğini vurguladı.

Milyonlarca çalışan şok olacak! Kıdem tazminatında flaş gelişme! Çok ciddi problemler var...

'ÇOK CİDDİ PROBLEMLER VAR'

Kıdem tazminatında çok ciddi problemler olduğunu söyleyen Yılmaz '' Ödenmeme meseleleri var. Başka sıkıntılar var. Oluşturduğu bir belirsizlik var.'' diyerek bu sorunların özellikle iş dünyası firmaları üzerinde olduğuna dikkat çekti.

Konu ile ilgili bir dönem bir fon oluşturulması ve bununla bu problemi çözme gibi bir yaklaşım olduğunu hatırlattı. Bunların önümüzdeki dönemde yine Türkiye'nin gündemde olan konuları olacağını belirtti.

Milyonlarca çalışan şok olacak! Kıdem tazminatında flaş gelişme! Çok ciddi problemler var...

'OVP GÜVEN UNSURU OLUŞTURUYOR'

Yardımcısı Cevdet Yılmaz, OVP konusu ile ilgili de önemli açıklamalar yaptı. Yılmaz Orta Vadeli Program'ın (OVP) toplumun hemen tüm kesimleriyle istişare edilerek hazırlandığını belirtti.

Yılmaz, OVP döneminde depremlerin yaralarını sarmayı, enflasyonu kademeli bir şekilde tek haneye düşürmeyi, bunları yaparken istihdam ve büyümeyi olabildiğince korumayı ve sürdürülebilir sosyal refah ile sosyal adaleti güçlendirip, oluşturulan refahı toplumun bütün kesimlerine yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Yılmaz, bu dört amaca, para, maliye politikaları ve yapısal reformlarla ulaşmayı öngördüklerini anlatarak, OVP'yi bir takvim içinde, iyi bir sıralamayla gerçekleştireceklerini ve OVP'nin içeri ve dışarıda bir güven unsuru oluşturduğunu ifade etti.

OVP hesapları sil baştan değiştirdi: Kıdem tazminatında yeni tavan ücret belli oldu... 

Özel sektör çalışanlarına son dakika müjdesi! Ocak'tan sonra o ödeme tam 35 bin 108 TL'ye yükselecek!

Milyonlarca kişi bekliyordu! Yeni emeklilik sistemi geliyor: Yaş düşecek, kıdem tazminatı garanti olacak! Son dakika! 

Kıdem tazminatı 33 bin 380 TL mi olacak? Asgari ücretli çalışanlar aman dikkat! Ocak'ta yüzde 50 fazla tazminat müjdesi!

Geri Dön