Kent Haberleri

Milyonlarca çalışana müjde! 1000 TL'lik doğal gaz yardımı yapılacak! Özel sektör çalışanları da faydalanacak...

Milyonlarca çalışana 1000 liralık doğalgaz ve ısınma (kömür, odun) desteği verilecek. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, artık özel sektör çalışanları da bu fırsattan faydalanacak. Peki 1000 TL'lik doğal gaz yardımı kimlere verilecek?Devletin dar gelirli hanelere sağladığı doğal gaz desteğinin bir benzeri artık özel sektör çalışanları için de geçerli olacak

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte doğal gaza yüklenen vatandaşlar, gelecek faturaları nasıl ödeyeceğini düşünüyor. Devletin dar gelirli hanelere sağladığı doğal gaz desteğinin bir benzeri artık özel sektör çalışanları için de geçerli olacak. 

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, artık özel sektör çalışanlarına verilen 1000 TL'lik doğalgaz ve ısınma (kömür, odun) yardımı, vergi ve SGK primine tabi tutulmayacak. Söz konusu ödemeler 30 Haziran tarihine kadar geçerli olacak.

Kışın ödenecek doğal gaz faturalarıyla başı dertte olan milyonlarca özel sektör çalışanını sevindirecek düzenleme yürürlüğe girdi. Artık özel sektör çalışanlarına verilen 1000 TL'lik doğal gaz ve ısınma (kömür, odun) yardımı, vergi ile SGK primine tabi tutulmayacak. İşverenler tarafından verilecek olan bu destekle milyonlarca çalışan, yaklaşan kış ayları öncesi elektrik ve doğal gaz yardımından faydalanabilecek. Karar Resmi Gazete'de yayımlanırken, detaylar da tek tek netleşti. Peki 1000 TL'lik doğal gaz yardımı kimlere verilecek? İşte detaylar...

1000 TL'LİK ISINMA YARDIMI GELİYOR!

Mynet'tin haberine göre, milyonlarca özel sektör çalışanını sevindirecek doğal gaz yardımı yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, artık özel sektör çalışanlarına verilen 1000 TL'lik doğal gaz ve ısınma (kömür, odun) yardımı, vergi ve SGK primine tabi tutulmayacak.

DESTEK 30 HAZİRAN'A KADAR GEÇERLİ

İstisna 9 Kasım 2022–30 Haziran 2023 tarihleri arasında (toplam 8 ay) yapılacak ödemeler için geçerli sayılacak.

İSTİSNANIN ŞARTLARI NELER?

İşverenler tarafından çalışanlara yapılacak söz konusu ödemelerin istisna kapsamında değerlendirilebilmesi için;

Elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma giderlerine karşılık olmak üzere yapılması,

Aylık 1.000 TL’yi aşmaması,

Mevcut ücretlerine ilave olarak yapılması gerekiyor.

633 LİRA ÖDEMEDEN KURTULACAKLAR

İşverenler net 1.000 TL'ye kadar yapacakları söz konusu ödemeler sebebiyle bir asgari ücretlide 633 lira ödemeden kurtulacak.

ÇALIŞANDAN FATURA TALEBİ OLACAK MI?

İşverenlerin yapacakları ödemeler için çalışanlarından doğal gaz, elektrik ve diğer ısınma giderleriyle ilgili fatura ya da herhangi bir belge istemeyeceği belirtildi.

TOKİ İstanbul kura çekiş takvimini açıkladı! Sosyal konut kuraları peş peşe çekiliyor! 2022 TOKİ İstanbul takvimi...

e-Devlet'ten başvuran PTT'den 1250 TL alacak! Hemen hesaplarınıza bakın! Aile Destek ödemeleri yattı mı?