Kent Haberleri

Milyonlarca çiftçinin merakla beklediği haber geldi! Tarımsal destek ödemeleri hesaba yatıyor!

Milyonlarca çiftçi merakla tarımsal destek ödemelerinin ne zaman yatacağını bekliyordu. Tarımsal destek ödemeleri yeni yıla kalmıyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ödemelerle ilgili bilgi verdi. İşte o açıklama! Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarımsal destek ödemeleriyle ilgili bilgi verdi

Milyonlarca çiftçi yeni yıl öncesi tarımsal destek ödemelerinin yatacağı anı bekliyordu. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarımsal destek ödemeleriyle ilgili bilgi verdi. Bakan Kirişci, bugün yatırılan desteklerin 65 milyon 639 bin lirasının kırsal kalkınma yatırımları desteği, 13 milyon 525 bin lirasının da TMO alım prim desteği olduğunu ifade etti. Böylece 2022 yılında toplamda 40,4 milyar lira destekleme ödemesi yapıldı.

ÇKS’YE DAHİL OLAN ÇİFTÇİLER FAYDALANIYOR

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) dahil olan çiftçilere bu yıl için ödenecek tarımsal destek ödemeleri böylece tamamlanmış oldu. Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için dekar başına 75 TL mazot, 46 TL gübre olmak üzere 121 TL destek sağlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen tarihte dilekçe ile başvurmak gerekiyor. Dilekçenin Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri'ne teslim edilmesi gerekiyor. Müdürlükçe yapılan inceleme sonucunda başvuru onaylanırsa tarımsal destek ödemesi alınabiliyor.

Milyonlarca çiftçi merakla tarımsal destek ödemelerinin ne zaman yatacağını bekliyordu. Tarımsal destek ödemeleri yeni yıla kalmadı.

 

 

BAKAN KİRİŞÇİ DUYURDU!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 79 milyon 164 bin liralık tarımsal destek ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını dile getirdi. Bakan Kirişçi, "Böylelikle 2022 yılında toplam 40,4 milyar lira destekleme ödemesini gerçekleştirmiş olduk.” dedi.

 

MİLYONLARCA ÇİFTÇİNİN MERAKLA BEKLEDİĞİ HABER BAKAN’DAN GELDİ! TARIMSAL DESTEK ÖDEMELERİ HESABA YATIYOR!

Bakan Kirişci, konuyla ilgili Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Bakan Kirişçi yaptığı paylaşımda, tarımsal destek ödemelerine ilişkin merakla beklenen haberi duyurdu. Kirişci, "79 milyon 164 bin liralık tarımsal destek ödemelerini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz.” diye konuştu. Bakan Kirişçi, “Hayırlı ve bereketli olsun." dedi.

Tarımsal destek ödemeleri yine aynı şekilde yeni yılda da devam edecek.

Başvurusu onaylanan herkesin hesabına 3 aylık toplu ödeme yapıldı! TC kimlik numarası 0, 2, 4, 6, 8 olanlar...

Yabancı işçi çalıştıranlar şimdi yandı! Ucuza çalıştırayım derken kişi başı 35 bin 815 TL para cezası ödemeyin!

Üniversite öğrencileri dikkat! Burs ve kredi ödemeleri bugün başladı! Peki siz ne zaman ödeme alacaksınız?