Ekonomi

Milyonlarca çiftçiye büyük destek! Beklenen müjde resmen açıklandı!

Milyonlarca çiftçinin yakından takip ettiği mazot ve gübre desteği ile ilgili detaylar açıklanıyor. İşte milyonlarca kişinin merak ettiği o detaylar...Ahaber'de yer alan habere göre, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan ve merakla beklenen çiftçi destek ödemelerinden olan mazot ve gübre desteği ne zaman yapılacak? 

Milyonlarca çiftçinin yakından takip ettiği mazot ve gübre desteği ile ilgili detaylar açıklanıyor. Ahaber'de yer alan habere göre, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan ve merakla beklenen çiftçi destek ödemelerinden olan mazot ve gübre desteği ne zaman yapılacak? 

Ziraat Bankası 2022 mazot ve gübre desteği ne zaman ödenecek? sorusunun yanıtı en çok merak edilen ve aratılan konular arasında yer alıyor. Peki mazot ve gübre desteği 2022 ne zaman yatacak? İşte mazot ve gübre desteği 2022 ne zaman yatacak sorusunun yanıtı ve merak edilen diğer detaylar...

 

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ 2022 NE ZAMAN YATACAK?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından merakla beklenen ve aratılan 2022 mazot ve gübre desteği ödemelerinin hangi tarihlerde yapılacağı henüz duyurulmadı. 

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ 2022 KAÇ LİRA?

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne dahil olan çiftçilere bu 2022 yılı için ödenecek tarımsal destekler gübre ve sertifikalı tohum kullanım destekleri belli oldu. Açıklanan resmi rakamlra göre,  Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli dahilinde buğday, çavdar, arpa, yulaf ve tritikale için dekar başına 22 TL'si mazot, 20 TL'si de gübre olmak toplamda 42 TL destek verilecek.

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen "2021 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemeler ve 2022 yılında Uygulanacak Gübre ve Sertifikalı Tohum Kullanım Desteklerine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı", Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Merakla beklenen karara göre, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne dahil çiftçilere Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli dahilinde bazı destekler veriliyor. 

O destekler şu şekilde: Dekar başına çeltik, kütlü pamuk için 68 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 76 lira, kanola, aspir için 20 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 28 lira, nohut, kuru fasulye, mercimek için 24 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere toplam 32 lira, yağlık ayçiçeği için 29 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 37 lira, yem bitkileri için 19 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 27 lira, buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için 22 lirası mazot ve 20 lirası gübre olmak üzere toplam 42 lira, zeytin ve diğer ürünler için 17 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 25 lira, patates, soya için 30 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 38 lira,  dane mısır için 27 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 35 lira, kuru soğan,  yaş çay, fındık için 18 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 26 lira,  destek sağlanacak. Açıklanan resmi rakamlara göre, nadas için de dekar başına 8 TL'lik bir mazot desteği verilecek.

Yine açıklanan resmi rakamlara göre, toprak analizi desteği olarak asgari 50 dekar ve üzeri tarım arazilerinde, her 50 dekar araziye kadar analiz başına yetkili toprak analiz laboratuvarlarına 40 TL'lik bir destek sağlanacak.

Yine merak edilen ve araştırılan Organik tarım için kategorilerine göre de dekar başına 10 TL ile 100 TL'lik bir destek ödemesi verilecek.

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Merak edilen mazot ve gübre desteği için bazı şartlar aranıyor. Resmi olarak açıklanan detaylara göre, o şartlar şu şekilde: 

-Çiftçi kayıt sistemine kayıt olunması gerekiyor.
-Bakanlık tarafından belirlenmiş olan tarihte dilekçe ile başvuru yapmak gerekiyor.
-Merakla beklenen gübre desteği başvurusu yapabilmek için en az 1 dekar alana sahip olmak gerekiyor.
-50 dekardan daha fazla araziye sahip olanların ise toprak analizi yaptırmaları gerekiyor.
-Gerekli olan toprak analizini yaptırmayan çiftçiler yalnızca mazot desteği alabiliyor ve gübre desteklerinden faydalanamıyor.

Çiftçilere büyük müjde! Beklenen destek resmen açıklandı!

Devletten çiftçilere dev destek! Hasat sigortası başladı!

Kripto paralarda şok! Dönüş başladı mı?

Altın fiyatlarında büyük fırtına! Gözlerinize inanamayacaksınız!

Emlakta 2022 nasıl geçecek?