Milyonlarca emekli ve memur gelecek haberi bekliyor! Açıklanan rakamlar herkesi şaşırttı
Son enflasyon rakamlarının kesinleşmesiyle beraber memur ve memur emeklilerinin zam seviyeleri da kesinleşmeye başladı. Haziran ayında enflasyonun yükselmesi halinde, emeklilere yüzde 15,26 civarında zam yapılması ön görülüyor.Haziran ayında enflasyonun yükselmemesi halinde, emeklilere %15,26 seviyesinde zam yapılacak, memurların zam seviyesi ise %7,26 olacak
Türkiye İstatistik Kurumu'nun bilgilerine göre, Mayıs ayında tüketici fiyat endeksi %0,4 yükselişle senelik oranda tüketici fiyatlarındaki yükseliş oranı %39,59 oldu. Haziran ayında enflasyonun yükselmemesi halinde, emeklilere %15,26 seviyesinde zam yapılacak, memurların zam seviyesi ise %7,26 olacak.
TEMMUZ ARA ZAMMI NE KADAR OLACAK?
Emekli ve memur aylık zamları, 6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı üstünden tespit ediliyor. Şu ana kadar elde edilen 5 aylık enflasyon verilerine göre, SGK ve Bağkur emeklilerinin zam seviyesi %15,26 olarak hesaplandı. Memurlar ise senenin ilk 6 ayı için %8 seviyesinde toplu sözleşme zammı elde etmişlerdi. Haziran enflasyon verileri Temmuz ayının başında söylenecek ve bu verilere göre memur ve emekli zamları kesinleşecek.
Temmuz ayında yapılacak zam seviyeleri, enflasyon verilerine dayanarak tespit edilecek ve memurların alacağı zam seviyesi, toplu sözleşme zammını aşan enflasyon farkı kadar olacak. Bu sebeple, Haziran enflasyonu neticelerine göre memur ve emekli zamları kesinleşecektir.
TÜİK, Türkiye İstatistik Kurumu'nun kısaltmasıdır. TÜİK, Türkiye'de resmi istatistiklerin üretimi, koordinasyonu, yönlendirilmesi ve yayınlanması konularında yetkili bir kamu kurumudur. Türkiye İstatistik Kurumu, 1926 yılında kurulmuş olup Türkiye'de istatistik alanında temel görevleri yerine getirir.
Milyonlarca emekli ve memur gelecek haberi bekliyor! Açıklanan rakamlar herkesi şaşırttı
TÜİK'in başlıca görevleri arasında şunlar yer alır:
İstatistik Üretimi: TÜİK, sosyal, ekonomik, demografik ve çevresel konularda istatistiklerin üretimini gerçekleştirir. Bu istatistikler, ülkenin sosyo-ekonomik durumunu anlamak, politika yapımına katkıda bulunmak ve kamuoyunu bilgilendirmek için kullanılır.
Veri Toplama: TÜİK, hanehalkı anketleri, işyeri anketleri, tarım sayımları ve diğer veri toplama yöntemleri aracılığıyla gerekli verileri toplar. Bu veriler, genel nüfus, işgücü piyasası, ekonomik büyüme, enflasyon, gelir dağılımı, tarım üretimi gibi çeşitli alanlarda istatistiksel analizler için kullanılır.
WhatsApp'ın yeni özelliği çok konuşulacak
Yeni yükselme Stacks (STX)'den geldi! Değeri yüzde 30 arttı
Almanya’da bakım parası krizi! Ödenek az geliyor, bakıma muhtaçlar ve yakınları çaresiz