Ekonomi

Milyonlarca emekli ve memurun beklediği 3600 ek göstergede sürpriz gelişme! 500 bin liraya çıkacak

Milyonlarca memur ve emekli için kritik tarih olan 10 Mayıs'a son bir gün kaldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın açıklanması bekleniyor. 6 bin lira emekli aylığı olan öğretmenin geliri yaklaşık bin 500 lira, 200 bin lira olan emekli ikramiyesi de 500 bin lira olacak.toplantıyı 10 Mayıs Salı günü gerçekleştirecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 3600 ek gösterge düzenlemesi için belirleyici olacak 3. toplantıyı 10 Mayıs Salı günü gerçekleştirecek. Kamuda yapılacak kapsamlı düzenleme için birden fazla taslak çalışma yapıldı. Toplantının ardından Mayıs ayı içerisinde 3600 ek gösterge için taslak metinlerin kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Yeni Düzenleme memurun emekli ikramiyesi ve maaşını büyük oranda arttıracak. Milyonlarca öğretmen, emniyet görevlilerinin de aralarında yer aldığı kamu çalışanlarının 3600 ek gösterge düzenlemesi netleşmeye başladı.
Ek göstergenin 3600'e yükselmesi emeklilik, ikramiye, maaşa yansımasının yaklaşık 25 milyar lira civarında olacağı öngörülüyor.

AYLIKLAR YÜZDE 25 ARTACAK

Ek göstergenin 2200'den 3600'e yükselmesi durumunda ikramiye, emekli aylıkları yaklaşık yüzde 25 artacak. Ek gösterge düzenlemesi ile 6 bin lira emekli aylığı olan öğretmenin geliri yaklaşık bin 500 lira, 200 bin lira olan emekli ikramiyesi de 500 bin liraya çıkacak.

Mevcut çalışanların maaşlarında ise ek göstergelerdeki farklılıklara göre 100-150 lira arası bir artış hesaplanıyor.

11 SENDİKA MAAŞLAR İÇİN GÖRÜŞ SUNDU

Hükümet ve Memur-Sen'in taraf olduğu 3600 Ek Gösterge Komisyonu, ek gösterge konusunda 11 sendikayla bağlı bulunan hizmet kollarına ilişkin görüşmesini gerçekleştirdi. Görüşmelerde hizmet sınıfları itibariyle kadro ve unvanlara ilişkin beklentiler değerlendirildi. Sendikalar hizmet sınıfları içinde yer alan kamu görevlilerinin kadrolarına ilişkin beklentilerin karşılanması taleplerini iletti.

Maaş, emekli aylığı ve emekli ikramiyeleri 2200'ün altı, 2200 ve 3000 ek göstergeye göre hesaplanan memurlardan 3600'e yükselecek olanlar toplam memurların yüzde 90'ınını oluşturuyor.

BAKAN BİLGİN İPUÇLARINI AÇIKLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ek gösterge düzenlemesine ilişkin önemli ipuçları verdi.Bakan bilgin, öğretmen, polislerin aralarda yer aldığı 4 hizmet kolunun esas olmakla beraber birlikte kamu avukatları, il müdürleri, müftüleri gibi bazı statü gruplarına yönelik de düzenleme yapılacağını söyledi. Bilgin, "Enflasyonun tahribatına karşı bizim uygulayacağımız diğer sosyal politika tedbirleri var. Emeklilerimizi koruyacağız. Emeklilerimizi sosyal bakımdan korumak mecburiyetindeyiz. Geçtiğimiz yıl sonunda en düşük emekli aylığını bin 500 liradan 2 bin 500 liraya çıkardık. Bugünkü enflasyon şartlarında işçi emeklilerimizin, kamu çalışanı emeklilerimizin ve diğer emeklilerimizin maaşlarını enflasyon oranı üzerinde artırdık. Fakat enflasyonun tahribatıyla bugün bunlar yeniden gündemimizdedir. Yeniden bunlarla ilgili çalışmalarımız var. Bunları da önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.

Hükümete sürpriz zam teklifi: Maaşlara yüzde 75 yansıtılsın

Hükümetin 3600 ek gösterge çalışmasındaki maaş detayı ortaya çıktı! Devletin iki numaralı ismi açıkladı

Bakan Bilgin'in 'rafa kaldıracağız' dediği müjdenin tarihi belli oldu