02 / 05 / 2024

Milyonlarca emekliyi kapsıyor! Emeklilere ek zam yapılacak mı? Cumhuriyetin 100'üncü yılına özel ikramiye verilecek mi?

Milyonlarca emekliyi kapsıyor! Emeklilere ek zam yapılacak mı? Cumhuriyetin 100'üncü yılına özel ikramiye verilecek mi?

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı ek zam ve ikramiyeye çevrildi. Peki emekliye ek zam ve ikramiye verilecek mi? İşte detaylar...



Emekli maaşlarına ek zam için çalışmalar devam ederken gündemde Cumhuriyetin 100'üncü yılı sebebiyle emeklilere bir kereye mahsus ikramiye verileceği konusu konuşuluyor.

Kulislerde konuşulanlara göre emekliye tek seferlik üçüncü ikramiye verileceği yönünde iddialar bulunuyor.

Emeklilerin gelirini arttıracak çalışmalar başlatıldı. Ayrıca emeklilere bu yıl Cumhuriyetin 100'üncü yılı dolayısıyla bayramlarda ödenen ikramiyelerden hariç, bir üçüncü ikramiye ödenmesi için  Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı uzmanlarının hazırlık yaptığı öğrenildi.

 Milyonlarca emekliyi kapsıyor! Emeklilere ek zam yapılacak mı? Cumhuriyetin 100 üncü yılına özel ikramiye verilecek mi?

Son dakika gelişmeleri aktaran CNN Türk muhabiri Duygu Ayaz Bayram Meclis'in kapanmadan önce memurlara yapılan zamdan sonra seyyanen zam gündeme geldiğini hatırlattı. 

Emekliler için düzenleme yapılmasının gündeme taşındığını anımsatan Bayram, "Devlet Bahçeli'nin memurlara yapılan seyyanen zammın emeklilere yapılması çağrısı olmuştu hatırlatmasını da yaparak, "Haziran ayından bu yana bir çalışma yürütüldüğünü biliyoruz. Çalışma Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı arasında istişare çalışmaları yapılıyor" dedi. Milyonlarca emekliyi kapsıyor! Emellilere ek zam yapılacak mı? Cumhuriyetin 100'üncü yılına özel ikramiye verilecek mi?

EMEKLİLERE SEYYANEN ZAM MI YAPILACAK?

Emeklilere seyyanen bir zam olacak mı yoksa ikramiye mi verilecek sorusu ve bu gibi tüm olasılıkların masada olduğunu söyleyen bayram, "İlgili kurumlar bu durumu istişare ediyor, durum analizi yapılıyor" dedi.

Geçen hafta AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’den açılama geldiğini belirten bayram, kısa zamanda Meclis gündemine gelmesini bekliyoruz ifadelerini anımsattı.

Güler'in özellikle ciddi bir çalışma var vurgusu yaptığını söyleyen Bayram, ekim ve kasım ayı gibi TBMM’ye gelebileceğini söylediğini de hatırlattı.

 Milyonlarca emekliyi kapsıyor! Emeklilere ek zam yapılacak mı? Cumhuriyetin 100 üncü yılına özel ikramiye verilecek mi?

GÖZLER 1 EKİM'DE!

Gözlerin 1 Ekim’de açılan Meclis’in ardından düzenlemeye çevrilmiş olacağına vurgu yapan Bayram şu ifadelerle devam etti: "Pek çok düzenlemenin Meclis gündemine gelmesini bekliyoruz. Ekim’in üçüncü haftasında kanuni düzenlemeler olacak. 3. haftasında bütçe maratonu başlıyor. Aralık ayı sonrası parlamenterleri yoğun mesai bekleyecek."

Manisa'da 7 adet Hazine arazisi satılıyor: 159 bin TL'den başlayan fiyatlarla! 

Yalova'da ticaret alanı imarlı arsa satılacak! İhalesi 29 Eylül'de!

Merkez Bankası’ndan altın, dolar ve euro için yeni hamle geldi! 


Geri Dön