Kent Haberleri

Milyonlarca emekliyi sevindiren haber! Zam tablosu çok gizli çekmeceden çıktı!

Emeklileri sevinçten havalara uçuracak haber geldi... Kademeli artışta zam tablosu ortaya çıktı... Hemen bakın... 5 Temmuz 2023 Çarşamba günü açıklanacak olan haziran ayı enflasyon oranlarına göre emekli maaşlarına yapılacak zam oranları netleşecek

Milyonlarca emekliyi sevindiren haber geldi! Emekli maaşlarına kademeli artış formülü uygulanacak. 5 Temmuz 2023 Çarşamba günü açıklanacak olan haziran ayı enflasyon oranlarına göre emekli maaşlarına yapılacak zam oranları netleşecek.

TV100'de yer alan habere göre, 2023 Temmuz ayının ilk haftasında emekli ve memur maaşları için geçerli olacak yeni rakamlar belirlenecek. Ayrıca, memur maaşlarının en düşük 22 bin TL olacağı daha önce açıklanmıştı.

Seyyanen zam ve oransal artış formülleri masada değerlendiriliyor. Planlara göre, emekli maaşlarına yüzde 35 ile 45 arasında bir zam yapılması düşünülüyor.

2023 HAZİRAN ENFLASYON ORANI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

AA Finans'ın, TÜİK tarafından 5 Temmuz 2023 Çarşamba günü açıklanacak haziran ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 10 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ankete göre, ekonomistlerin haziran ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 3,91 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin haziran ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 2,25 ve en yüksek yüzde 4,85 aralığında yer aldı.

Ekonomistlerin haziran ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 3,91) göre bir önceki ay yüzde 39,59 olan yıllık enflasyonun yüzde 38,20'ye ineceği hesaplanıyor.

2023 HAZİRAN ENFLASYON ORANI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Öte yandan, ekonomistlerin 2023 sonu enflasyon beklentisi haziranda yüzde 47,32'den 42,07'ye geriledi.

Tüketici Fiyat Endeksi, mayısta bir önceki aya göre yüzde 0,04 artış göstermişti.

AA Finans'ın haziran ayı Enflasyon Beklenti Anketi sonucuna göre, SSK, Bağ-Kur emeklisine yapılacak zam oranı 19,76 olarak hesaplandı.

Bu gelişme, emeklilerin heyecanla beklediği maaş artışlarını etkileyecek ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranları merakla bekleniyor.

Ev sahibi olmak isteyenlere devletten 300 bin TL yardım müjdesi!
SONDAKİKA: AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? En son deprem ne zaman oldu? İşte 4 Temmuz 2023 son depremler!
Gram altın rekor seviyeyi gördü! Bugün gram, çeyrek, tam ve yarım altın kaç TL? Bugünkü fiyatları gören inanamadı!
Dolar yıl sonunda bu kadar olacak! 1 dolar kaç TL? Euro ve sterlin ne kadar? 4 Temmuz 2023 Salı!