Ekonomi

Milyonlarca esnafa faizsiz kredi veriliyor! 300 bin TL'lik esnaf kredisi başvurusu nasıl yapılır? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan yeni esnaf destek paketinin şartları ve tüm ayrıntıları netleşti. Genç girişimci esnafa kredi destek paketi yürürlüğe alındı. Peki 300 bin TL'lik esnaf kredisi başvurusu nasıl yapılır? İşte ayrıntılar... Genç girişimci esnafa kredi destek paketi yürürlüğe alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan yeni esnaf destek paketinin şartları ve tüm ayrıntıları netleşti. Genç girişimci esnafa kredi destek paketi yürürlüğe alındı. 

Halkbank esnaf kredi destek paketi başvuru şartları ve faiz oranları hakkında merak edilen tüm ayrıntılar belli oldu. Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan esnaf kredi desteği ile ilgili son dakika açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den geldi. Bakan Nebati, esnaf ve sanatkarların finansman ihtiyacının giderilmesi amacıyla 100 milyar TL'lik kredi destek paketinin yürürlüğe alındığını açıkladı. 

 

Peki, 2022 Esnaf kredi destek paketinden kimler faydalanabilir? Esnaf kredi destek paketi başvurusu nasıl yapılıyor? İşte ayrıntılar...

Esnaf ve sanatkarların finansman ihtiyacını karşılamak için yüzde 7,5 faiz oranıyla kullandırılacak 100 milyar TL'lik dev kredi paketi resmen yürürlüğe alındı. Bakan Nebati, sosyal medyadan yaptığı açıklamasında "Esnaf ve sanatkarlarımızın finansman ihtiyacını karşılamak için 60 ay vade imkanı ve yüzde 7,5 faiz oranıyla Halkbank vasıtasıyla kullandırılacak 100 milyar TL tutarındaki Hazine Faiz Destekli Kredi Paketi, Cumhurbaşkanı Kararıyla yürürlüğe girmiştir" şeklinde konuştu. 

Aynı zamanda destek paketi kapsamında sıfır faizli kredi limiti 100 bin TL'den 300 bin TL'ye, yaş sınırı ise 30'dan 35'e yükseltildi. 

 

Habertürk'ün aktardığına göre; Bakan Nebati ayrıca Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla üretici ve çiftçilere kullandırılan geleneksel (yaygın) bitkisel üretime yönelik yüzde 100 faiz indirimi uygulanacak işletme ve yatırım kredisinin üst limitinin de 200 bin TL'ye yükseltildiğini anımsattı. 

Esnaf ve sanatkarlara verilecek olan esnaf kredisi faiz oranı, yüzde 7,5 şeklinde açıklandı. Esnaf kredisinde 60 ay vade imkanı da sağlanıyor. 

 

HALKBANK ESNAF KREDİ DESTEK PAKETİNE KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR? 

Ortağı olduğu Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin kefaletiyle;

- Esnaf ve Sanatkârlar Odası'na ve Esnaf ve Sanatkârlar Sicil Müdürlüğüne kayıtlı,

- En az 3 aylık faaliyet süresini dolduran, 

- İş veya ikametgâhının olduğu ilçede faaliyette bulunan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifine ortak olan,

- Medeni hakları kullanma ehliyetine sahip gerçek kişiler Halkbankası avantajlarıyla bu kredilerden yararlanabilir.

ESNAF KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU MU? 

- Esnaf kefalet kredisine başvurmak için, en az 3 ay süre ile esnaf kefalet kooperatifine üye olunması gerekiyor,

- Kredi çekmek istenilen kooperatife şahsen başvuruda bulunulması, 

- TESKOMB’a bağlı bulunan başka bir kooperatife üyeliği olmaması, 

- Esnafın yıllık cirosunu belirten belgedeki kazancının kredi taksitlerini ödemeye yeterli olması,

- Tapu veya araç teminatı göstermek esnaf kredisi başvuru koşulları arasında bulunuyor. 

KİMLER HALKBANK ESNAF KREDİSİNDEN YARARLANABİLİR? 

500 bin Türk Lirası üst limitli esnaf kredisine Esnaf ve sanatkarlar Odasına kayıtlı esnaf ve sanatkarlar başvuruda bulunabiliyor. 

Türkiye genelinde esnaf odalarına kayıtlı tüm işletme sahipleri ve esnaf olmak isteyen genç girişimciler krediden faydalanma hakkına sahip olacak. 

Bunun için herkes bulunduğu il ve ilçede kayıtlı olduğu kefalet kooperatifine başvuruda bulunacak. İş yeri edinme veya iş yeri yenileme kredisi almak isteyenler, 1.5 milyon liraya kadar, 10 sene vadeli, yıllık yüzde 7.5 faizli kredi kullanabilecek. Sıfır taşıt almak isteyenlere de yine 1.5 milyon liraya kadar, 7 yıl vadeli, yıllık yüzde 7.5 faizle kredi verilecek.

Akbank herkese bin 500 TL verecek! Aile Bakanlığı ödemelerini bırakın şimdi buna bakın

Altında son noktayı Altının Efendisi İslam Memiş koydu! Gram altın Kasım ayında işte bu kadar olacak! Hemen göz atın!

EYT’de deprem! Tarihler değişiyor! 3600 ek gösterge…

PTT KPSS şartsız 55 bin personel alımı tarihleri açıklandı mı? 2022 PTT personel alımı başvuruları başladı mı?