Ekonomi

Milyonlarca ev sahibi ve ev almak isteyenlere son tarih açıklaması! Paralar hesaplara yatırılacak

Her yıl yılda iki taksit şeklinde ödenen emlak vergisi ile çevre temizlik vergilerinin bu yılın ilk taksiti için son ödeme tarihi 31 Mayıs Salı günü olarak açıklandı. Ödemeler belediye bünyesindeki 7 vezneden yapılırken, internetten ödeme kolaylığı da sunuluyor. Vergi ödemelerini hafta içi mesai saatleri içinde belediye içindeki veznelerden yapılabiliyor

Emlak vergisi ile çevre temizlik vergileri ödemekle yükümlü mükellefler ödemelerini, TC kimlik numarası veya sicil numarası ile bağlı bulundukları hizmet binası veznelerine nakit veya kredi kartı ile yapabilecekleri gibi belediye veznelerine gelmeden internet üzerinden de e-belediye aracılığıyla gerçekleştirebilecek. Vergi ödemelerini hafta içi mesai saatleri içinde belediye içindeki veznelerden yapılabiliyor.

KİMLER EMLAK VERGİSİ ÖDEMİYOR?

Mart ayının başından mayıs ayının sonuna kadar ödenen emlak vergileri için geri sayım başladı. Muafiyet için en önemli kriter; mülk sahibinin tek bir konutunun olması ve bu konutunun brüt 200 metrekareyi aşmaması olacak. Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'a kadar yapılacak.

 

2022'DE ALINAN MÜLKÜN VERGİSİNİ SATICI ÖDÜYOR 

Geçen yıl takdir komisyonları yine mülklerin arsa m2 değerlerini (gelecek) dört yıl (2022, 2023, 2024 ve 2025) için belirledi. 2022 emlak vergisi, bu yeni değerler üzerinden hesaplanarak ödenecek. Sonraki üç yılda (2023, 2024 ve 2025) ise bu kez (2022 değerinin üzerine) yeniden değerleme oranı dikkate alınarak mülklerin vergi değerleri her yıl yeniden belirlenerek emlak vergisi ödemeleri yapılacak.

Emlak vergisi süresinde ödenmediğinde, aylık yüzde 1,6 oranında gecikme zammı ilave edilmiş olarak mülk sahipleri maliyet yüklenmiş olacaklar.

2022’de satın alınan mülkün emlak vergisini alıcı ödemiyor, satıcı ödüyor. Alıcının ilk yıl sadece belediyeye bildirim yükümlülüğü zorunlu. Alıcı için ilk emlak vergi ödemesi 2023’de başlar.

Bakan Vedat Bilgin emekli ve memurlara verilecek ek zam için aranan şartı ilk kez açıkladı: Her şey buna bağlı

Emekli ve memur maaşlarına ek zam için hükümetin gizli çalışması ortaya çıktı! 4 bin liradan başlayacak

Altının defteri dürülecek! İslam Memiş'ten altın fiyatlarında büyük yanılgı uyarısı

5 litrelik ayçiçek yağına ŞOK indirimi! Toz şeker fiyatları da düştü (11 Mayıs fiyat listesi)