Ekonomi

Milyonlarca işçiye ikramiye müjdesi geldi! Tarih netleşti! İşçi ikramiyeleri ne zaman ödenecek?

Milyonlarca kamu işçisi dört gözle ikramiyelerini bekliyor. Peki Kamu işçisi ikramiyeleri ne zaman ödenecek?  2022 2. ilave tediye ödemeleri ne zaman yatırılacak? İşte ayrıntılar... Devlet ve devlete bağlı olan müesseselerde çalışan işçilere her sene verilen 52 günlük ilave tediyelerinin 13 günlük 2'nci taksidinde geri sayım başladı

Milyonlarca kamu işçisi dört gözle ikramiyelerini bekliyor. Devlet ve devlete bağlı olan müesseselerde çalışan işçilere her sene verilen 52 günlük ilave tediyelerinin 13 günlük 2'nci taksidinde geri sayım başladı. 

Ramazan Bayramı öncesinde ikramiyeleri ile çifte bayram yaşayacak olan milyonlarca işçi, konuyla ilgili son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor.

Peki Kamu işçisi ikramiyeleri ne zaman ödenecek? İşçi ikramiyelerinin ödeme tarihi açıklandı mı? 2022 2. ilave tediye ödemeleri ne zaman yatırılacak? İşte ayrıntılar...

2022 yılının 2. ikramiyesi ne zaman ödenecek?

2022'nin ilk ikramiyesi 28 Ocak 2022 tarihinde ödendi. 2'nci taksit ikramiye ödemeleri ise 29 Nisan 2022 tarihinde yapılacak. 

Senenin 2. yarısında gerçekleştirilecek diğer 26 günlük ikramiye ödemelerinin tarihleri de Cumhurbaşkanı kararıyla belli olacak. Bu durumda 3. ve 4. taksit ödemelerinin tarihinin Temmuz ayında belli olması bekleniyor. 

KİM KAÇ LİRA İKRAMİYE ALACAK?

İşçilere verilen ikramiyeler hesaplanırken brüt ücret dikkate alınıyor, SGK primiyle gelir ve damga vergisi kesintisi yapılıyordu. Bu sene asgari ücretten gelir ve damga vergisi kaldırıldı, aynı zamanda bütün maaşlardaki ücret kadar bölüm de gelir vergisinden muaf bırakıldı. 

Asgari ücretli bir işçiye bu sene 52 gün üzerinden brüt 8 bin 673 TL (13 günlük brüt 2.168 TL) ödeme gerçekleştiriliyor. 

HACİZ KONULAMIYOR 

Bu ikramiyeler için haciz uygulanamayacağı Yargıtay kararıyla hüküm altına alındı. Sene boyu çalışmayan işçilere de çalıştıkları süre doğrultusunda ödeme gerçekleştiriliyor. Ödemeler 4 taksit halinde yapılıyor ve toplamda 52 günlük ilave tediye sene içinde ödeniyor. 

İLAVE TEDİYE NEDİR? 

6772 sayılı kanun çerçevesinde kamu işçilerine senede 52 günlük ilave tediye ödenmesi kararı verildi. İLave tediye kanunla güvence altına alınan bir hak ve tüm kamu işçileri bu haktan faydalanabiliyor. 

İKRAMİYE ALMA ŞARTLARI 

A Haber'de yer alan habere göre; 52 günlük ikramiye ödemeleri her işçiye yapılmıyor. 6772 sayılı Devlet ve Ona Bağlı Müesseselerde Çalışan İşçilere İLave Tediye Yapılması Hakkındaki Kanun'un içinde yer alan aşağıdaki kapsamda kalan kurumlardaki kadrolu kamu işçileri ikramiye alabiliyor. İşte o kurumlar: 

- Sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan kurum ve kuruluşlar,

- Kamu iktisadi teşekkülleri,

- Genel ve katma bütçeli kurumlar,

- Özel bütçeli idareler,

- Belediye ve özel idareler "hizmet akdi" ile çalışan işçiler.

Erken emekli olmak isteyenlere müjde! Prim gününüz eksik olsa bile emekli olabilirsiniz! İşte ayrıntılar...

Emekli bayram ikramiyesine yapılmayan zammın perde arkasındaki isim ortaya çıktı! Zammın ne zaman yapılacağı belli oldu

Bayram ikramiyesinde kritik detay! Dul ve yetim aylığı alanlara ikramiye verilecek mi?