Ekonomi

Milyonlarca kadına son dakika müjdesi! Düzenli olarak 500 TL verilecek! Siz de kimliğinizle hemen başvurabilirsiniz!

Dar gelirli vatandaşlar son döneml devlet tarafından verilen destek yardımlarını merak ediyor ve araştırıyor. İşte merak edilen son detaylar...Konuyla ilgili olarak aktarılan detaylara göre bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından da bir müjde verildi

Dar gelirli vatandaşlar son döneml devlet tarafından verilen destek yardımlarını merak ediyor ve araştırıyor. Konuyla ilgili olarak aktarılan detaylara göre bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından da bir müjde verildi. Verilen son dakika bilgisine göre, kadınlara aylık düzenli para yardımı yapılacağı açıklandı. İki ayda bir 500 TL’lik yardım için detaylar da belli oldu.

Peki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yardımın detayları nedir? Kimler alabilir?

Kamupersonelinet'in aktardığına göre, milyonlarca kişinin beklediği açıklama Aile Bakanlığı’nın resmi web sayfası üzerinden yapıldı. Yine verilen son dakika bilgilerine göre, yardımın "Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı” adı altında verileceği belirtildi. 

Eşi vefat eden kadınlara iki ayda bir para ödemesi yapılacak. Peki, başvurular nasıl yapılacak? Kim parayı nasıl alacak?

KİMLER YARDIM ALACAK?

Aile Bakanlığı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu yardım parasına ilişkin olarak “Hanede sosyal güvencesi olan birey bulunmayan, 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ve son resmi nikahlı eşini kaybetmiş kadınlara yöneliktir” ifadelerini kullanmıştı.

BAŞVURULAR NASIL VE NEREYE YAPILACAK?

Resmi nikahlı kocası vefat eden kadınların büyük bir bölümü alacakları desteklerden haberdar değil. Devlet bu noktada devreye girerek, bu kadınlara sahip çıkıyor ve onlara aylık destekler veriyor. Söz konusu yardımdan faydalanmak  isteyen kadınlar bulundukları veya  ikamet ettikleri illerdeki vakıflar ve SYD Vakıfları tarafından düzenli bir şekilde ödemelerini alabiliyor.

ŞARTLAR NEDİR?

Kişinin Tükirye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor,
Başka bir kişi ile resmi veya dini nikahının bulunmaması gerekli,
Kişinin sigortalı bir işte çalışmaması gerekli
Kadının muhtaçlık ve fakirlik durumu tespit edilmesi halindemaaş bağlantısı yapılıyor.

SADECE KİMLİK YETERLİ

Başvuru yapmak isteyen kişilerin yukarıdaki şartları taşıması halinde TC kimlik numarası ile başvuru yapılabilecek. Ödemeler yapıldıktan sonra kişiler 2 ayda bir 500 TL alabilecek.

 

Binlerce vatandaş mağdur olmuştu! Asgari ücret ve EYT'den sonra sırada o kesim var 

Bakan Kirişci’den son dakika tarımsal destek ödemeleri açıklaması! İşte çiftçi destek ödemesi sorgulama ekranı…

Aile Destek Programı ödemeleri yattı mı? Aile Destek Programına nasıl başvuru yapılır?