Kent Haberleri

Milyonlarca kişi bu haberi bekliyordu! Nefesler tutuldu gözler mecliste! 

Milyonların merakla beklediği borç yapılandırması paketi için meclis kolları sıvadı. Düzenlemenin bu hafta oy birliği ile yasalaşması planlanıyor. Düzenleme 14 milyon kişiyi içeriyor.Bu işlem, borçlunun ödeme güçlüğü çekmesi, borçlarını ödeyememe durumu veya kredi notunun düşmesi durumlarında uygulanabilir

Borç yapılandırma, borçlu kişinin borçlarını yeniden yapılandırarak, ödeme planını değiştirme ve ödeme koşullarını yeniden belirleme sürecidir. Bu işlem, borçlunun ödeme güçlüğü çekmesi, borçlarını ödeyememe durumu veya kredi notunun düşmesi durumlarında uygulanabilir.

Borç yapılandırma işlemi, borçlunun borçlarını ödemek için daha uygun bir ödeme planı yapmasına ve borçlarını daha kolay bir şekilde ödemesine olanak tanır. Borç yapılandırma işlemi, borçlu kişinin gelir durumuna göre yapılandırılır ve daha önce ödenemeyen borçlar, daha küçük taksitler halinde ödenebilir.

Borç yapılandırma işlemi, borçlu kişinin borçlarını ödeme yükümlülüğünü yerine getirmesi için bir fırsat sunar ve borçlu kişinin kredi notunu korumaya yardımcı olur. Ancak, borç yapılandırma işlemi, borçlunun ödeme yükümlülüğünü sürdürmesi için ciddi bir çaba gerektirir.

Milyonlarca kişi bu haberi bekliyordu! Nefesler tutuldu gözler mecliste!

 

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketi için mesai, Meclis Genel Kurulu'nda görüşülüyor.    
Düzenleme ile vergi dairlerine olan 2 bin TL'nin altı tüm borçlar silinecek.    
Sigorta primleri, öğrenim kredisi, köprü ve otoyol geçiş cezalarını taksitle verme olanağı sağlanacak    
Borçlar nakit ödenirse yurtiçi ÜFE tutarının yüzde 90'ından vazgeçilecek    
İdari para cezaları nakit ödenirse gerçek alacaktan yüzde 25 indirim olacak.    
Alkollü araç kullananların silinmeyecek
Teklife göre; sürücülerin alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralamalı kaza, drift ve aday sürücülük durumları haricindeki ihlallerden kaynaklanan ceza puanları silinecek.Düzenlemenin bu hafta kanunlaşması bekleniyor.

14 milyon kişi yararlanacak

Cumhuriyet tarihinin en geniş yapılandırma düzenlemesi ile vatandaşların vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, şehir özel idareleri ve belediyelere borçları yapılandırılacak. Bu bağlamda yaklaşık 362 milyar TL tutarındaki borçlar, 48 ayda ödenebilecek.

    
14 milyon kişiyi ilgilendiren düzenleme, 31 Aralık 2022'den önce işlenen fiillere ilişkin kamuya olan borçları kapsayacak.

Deprem bölgesinde ekmek aslanın ağzında! Esnaf feryat etmeye başladı

Artık o işlemleri zamlı tarifeden yatıracaksınız! Yapılan zam seviyesi duyanların ağzını açık bıraktı

Migros'ta bomba indirim! Komili ayçiçek yağı 155 TL, Abalı ayçiçek yağı 162.90 TL! 08 Mart 2023 fiyat listesi