Ekonomi

Milyonlarca kişiye "icra" müjdesi, işte detaylar...

Kamu yönetimi 6 milyon vatandaşın icralık olan 30 milyar liralık borcunu üstlenerek rahat bir nefes aldıracak. Kimler yararlanacak? Nasıl uygulanacak? Paket ne zaman devreye alınacak? Ana hatları belli olmaya başladı...Buna göre yaklaşık 6 milyon vatandaşın icraya düşen borçları devlet tarafından üstlenilerek tasfiye edilecek

Hükümetin dar gelirlilere yönelik hazırladığı destek paketinin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Buna göre yaklaşık 6 milyon vatandaşın icraya düşen borçları devlet tarafından üstlenilerek tasfiye edilecek. Elektrik, doğal gaz, su ve telefon faturalarını ödemekte zorlanan yaklaşık 5 milyon vatandaşın toplam 2 bin liraya kadar olan borcu silinerek, alacaklı şirketler tarafından vergiden düşürülecek ve böylelikle borç devlet tarafından üstlenilmiş olacak. NTV'de yer alan habere göre Meclisten yasa çıkarılarak yürürlüğe girecek olan destek paketi kapsamında 1 milyona yakın vatandaşın da Varlık Yönetimi Şirketlerine devredilmiş 2 bin 500 liraya kadar olan borçları tasfiye edilecek. Toplamda 6 milyon vatandaş bu destek paketinden yararlanmış olacak.

Yaklaşık 30 milyar liralık bir paket

Uzun süredir üzerinde çalışılan dar gelirliye yönelik destek paketi, icralık olmuş vatandaşa derin bir nefes aldıracak. Ayrıntıları ortaya çıkmaya başlayan paket iki aşamalı olarak hayata geçirilecek. Toplamda 30 milyar liraya yakın bir borcun tasfiyesinin öngören paketin birinci ayağı,  faturalarını ödemediği için icralık olan 5 milyon aileyi kapsayacak. Bu ailelerin alacaklı olduğu şirketler alacaklarını muhasebe kayıtlarında gider olarak gösterip mahsuplaşma yoluna gidecek ve vergiden düşecek. Böylelikle dar gelirli vatandaşların ödeyemedikleri borçları kamu maliyesi tarafından karşılanacak.

Paketin 1 milyon kişiyi ilgilendiren ikinci ayağı ise Varlık Yönetimi Şirketlerinin takibine düşen 1 milyon vatandaşı ilgilendiriyor. Bu kapsamdaki vatandaşların 2 bin 500 liraya kadar olan borçları kamu yönetimi üstlenecek. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dar gelirli vatandaşların temel ihtiyaçlarını kapsayan elektrik, su, doğal gaz, telefon gibi aboneliklerden kaynaklanan borçların ödenmesinde devletin vatandaşlara destek olacağını söyledi. Kamu maliyesine önemli bir yük bindirmeden bu borçların tasfiye edilmesini hedeflediklerini kaydeden Nebati, bu borçlarda alacaklı tarafın şirketler olduğunu, borçluların ise gerçek kişiler olduğuna vurgu yaparak "6 milyon kişi 30 milyar liralık borçtan kurtulmuş olacak" dedi. Nebati sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu sayede küresel ekonomik kriz ve salgının en fazla etkilediği alt gelir düzeyindeki vatandaşların icralık borçlarının tasfiyesi gerçekleşecek.”

Söz konusu düzenlemenin çıkarılacak torba yasa yasa kapsamında Meclis'ten çıkarılarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

 

Dar gelirli ailelere ilaç gibi gelecek yeni destek! Bakan Nebati açıkladı! Milyonları ilgilendiriyor

Çocuğu olan anne babalar müjde! Devlet 300, 400 ve 600 TL dağıtılıyor! Şimdi başvurun PTT'den hemen alın!

Bakan Nebati’den dar gelirlilere müjde! İki yeni destek açıklanıyor