Ekonomi

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Emekli olmak isteyen kadınlara SSK'dan müjde!

SSK'dan emekli olmak isteyen kadınların bekledikleri müjde geldi. Prim ödeyerek emekli olacaklar. İşte ayrıntılar...Prim ödeyerek emekli olacaklar

SSK'dan emekli olmak isteyen kadınların bekledikleri müjde geldi. Prim ödeyerek emekli olacaklar. İşte ayrıntılar...

SSK'dan emekli olmak isteyen ev hanımlarına müjde. Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; bir süre iş hayatından sonra çocuk veya  başka sebeplerden ötürü çalışma hayatına ara vermek zorunda kalan kadınlar, isteğe bağlı sigorta sistemiyle primlerini ödeyerek SSK'dan emekli olabilecek.

 


SSK'dan emekli olmak isteyen ev hanımlarına müjde geldi. SSK'dan emekli olmak için istenilen şartlar şu şekilde, 20 seneden fazla evli olmak ve daha önce çalışma hayatı olup eksik primi olanlar olarak belirlendi. Söz konusu konuda 3.5 seneden (1261 günden) daha az isteğe bağlı sigorta ödemesi yaparak primlerini tamamladığı takdirde, SSK'dan emekli olabilecek.

 

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

İsteğe bağlı sigortayı başlatmak için SGK müdürlüğüne giderek bir dilekçe vermek yeterli oluyor.

İsteğe bağlı sigortalılar 1 Ekim 2008 tarihinden sonra 4B'li (Bağ- Kur'lu) olarak değerlendiriliyor.

Bu şu demek oluyor emeklilik hesaplanırken Bağ- Kur şartları geçerli olacak. Bu durumda SSK'lılara göre daha çok prim ödemesi yapmak gerekiyor.



Fakat bundan önce çalışması olup eksik primi olanlar, 3.5 seneden yani 1261 günden daha az isteğe bağlı sigorta ödeyerek primlerini tamamladığı takdirde, SSK'dan emekli olabilecek.

Ödemesi yapılacak primler geçerli asgari ücrete göre belirlenirken brüt asgari ücretin yüzde 32'sini ödeyerek isteğe bağlı sigortalı olabilecek.

Emeklilerin gözü bu haberde! Maaş farkı yattı mı?

SSK ve Bağ-kur aylık ödemeleri için flaş karar! Mağduriyet gideriliyor!