30 / 08 / 2024

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor! Kapora öderken sakın bu tuzağa düşmeyin!

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor! Kapora öderken sakın bu tuzağa düşmeyin!

Çanakkale'de konut arayan vatandaşları Instagram üzerinden ağına düşüren dolandırıcı yaptığı akıl oyunu resmen ağızları açık bıraktı. İşte pes dedirten o dolandırıcılık yöntemi...




Hemen hemen her sektörde kendilerine bir yer bulan dolandırıcıların bu kez de sosyal medya üzerinden kurmuş oldukları sistemle yaptıkları dolandırıcılık resmen ‘pes' dedirtti.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Çanakkale'de ev arayan vatandaşları Instagram üzerinden ağına düşüren dolandırıcı yaptığı akıl oyunu resmen ağızları açık bıraktı.

Yaşanan konut sorununu fırsata çeviren şahıs ınstagram hesabı üzerinden kapora dolandırıcılığı yaptı.

Sosyal medya hesabı üzerinde sözde sattığı veya  kiraladığı konutların ilanlarını paylaşan dolandırıcı konut arayışında olan vatandaşların dikkatini çekti. Ev almak ya da kiralamak isteyen yurttaşlardan  kapora adı altında para toplayan dolandırıcı bir anda ortadan kayboldu.

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kapora talebiyle dolandırıcılık yapan kişiyi düzenlediği operasyonla şehir merkezindeki evinde yakalandı.

Yapılan işlemlerden sonra  hakim tarafından tutuklama kararı verildi. Suç soruşturmasında telefonu ve SIM kartına da el konuldu.

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor! Kapora öderken sakın bu tuzağa düşmeyin!

KIBRIS’TA DA SAHTE İLANLA KAPORA TUZAĞI GÜNDEM OLMUŞTU

Son günlerde konut satışlarıyla sık sık gündeme gelen Kıbrıs'ta sahte emlak ilanlarıyla öğrencilerin hedef alındığı belirtilmişti. Geçtiğimiz günlerde paylaşılan detaylara göre dolandırıcıların  sosyal medyada paylaştıkları sahte ilanlarla kapora toplayıp sonrasında ortalıktan kaybolduğu açıklanmıştı. 

Kıbrıspostası'nda yer alan habere göre; dolandırıcılar, cazip kiralama koşulları ve uygun fiyatlarla dikkat çekerek, yeni bir mülk arayışında olanların güvenini kazanıyor.  Akabinde ise ilanlara güvenip iletişime geçenler öğrencilerden kapora isteyen dolandırıcılar, parayı aldıktan sonra numaraları engelliyor ve ortadan kayboluyor.

Paylaşılan detaylara göre ilan sahibi, “Merhaba konutumu acil olarak devrediyorum kaza geçirdim 1 oda 1 salon eşyalı Girne’de 320 STG” ifadesiyle, konutunu acil olarak devredeceğini belirtiyor. Dolandırıcılar söz konusu, bu yöntemle güven kazanıp, kendisiyle iletişime geçenlerden kapora istiyor. Fakat parayı aldıktan sonra numaraları engelliyor ve ortadan kayboluyor.
Bu tip ilanların  giderek daha da özellikle öğrenciler ve ev arayanların dikkatini çekerken bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olunması ve şüpheli ilanlarla ilgili yetkililere bildirimde bulunulması gerekiyor. 

 

İnşaat sektörü temsilcilerinden zam isyanı: Beklenmedik zamlarla ne yapacağımızı şaşırıyoruz!

30 Ağustos Cuma canlı altın fiyatları: Gram, çeyrek, yarım, tam, ata, gremse, atabeşli altın fiyatları ne kadar?

Adra GYO Manisa Yunusemre projesi için imzalar atıldı! Yeni proje!


Geri Dön