Ekonomi

Milyonlarca KYK borçlusu bugünü bekliyor. Kabine Toplantısı’ndan KYK borçları ile ilgili ne kadar çıkacak?

Beş milyon genci ilgilendiren KYK geri ödemeleri ile ilgili karar, bugün verilebilir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun işaret ettiği Kabine bugün toplanıyor. İşte detaylar…Hiç kuşkusuz geçtiğimiz haftanın en önemli gündem konularından biri; güncellenmiş yeni ücretleriyle KYK borçları oldu

Milyonlarca kişinin gözü kulağı bugün gerçekleşecek olan Kabine Toplantısı’nda alınacak kararda.

Hiç kuşkusuz geçtiğimiz haftanın en önemli gündem konularından biri; güncellenmiş yeni ücretleriyle KYK borçları oldu.

Mezun öğrencilerin öğrenim kredileri borçlarının tutarı güncellenirken, konu ile alakalı hükümetten ilk açıklama Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan geldi. Kasapoğlu, bugünü işaret ederek, "Biliyorsunuz, 351 sayılı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanunu var. Yurt içi üretici fiyat endeksi, bu işin kanununda yer alan bir konu. Özellikle bir faiz uygulaması değil, ana muhalefet partisi liderinin ifadesiyle, bir faiz uygulaması değil.

Önce bunun altını çizmek lazım. Bununla ilgili çalışmalarımız hazır. İlk kabine toplantısı sonrası Sayın Cumhurbaşkanı'mız etraflıca bu konuyu gençlerimizle ve kamuoyuyla paylaşacak" ifadelerini kullandı.

“GENÇLERİMİZİ FAİZE KURBAN ETMEYİZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise öğrenim kredisi KYK borçları ile ilgili, faize karşı olduklarını belirterek, "Faizin düşmanı biziz. İlk kabine toplantımızda bu konuyla ilgili açıklamamızı yapacağız. Biz gençlerimizi faize kurban etmeyiz. Hatta enflasyona kurban etmeyiz. Biz çalışmamızı yapıyoruz, kabine toplantımızdan sonra açıklamamızı yapacağız" şeklinde konuşmuştu.


 

5 MİLYON KİŞİ BUGÜN ÇIKACAK SONUCU BEKLİYOR

Aktarılan verilere göre; 5 milyon gencin KYK borcu olduğu biliniyor. Toplam var olan borcun ise 5.5 Milyar TL olduğu düşünülüyor.

KABİNEDEN NE ÇIKACAK?

Kabine Toplantısı’nın bugün saat 14.00 ila 20.00 arasında gerçekleşmesi beklenirken, toplantıdan var olan faizin silinmesi, yeni bir oran ile yeniden yapılandırılması ya da yeni bir takvimlendirmeye gidilmesi düşünülüyor.

Pazarın en gözdeleri limon ve patatese devasa zam. Sofrada bu besinleri bulmak artık zor olacak

Altında son dakika! Öyle bir çakıldı ki... 1 gram bile altını olana kötü haber! Hemen 18 Temmuz 2022 altın fiyatları!

Adli Tıp Kurumu duyurdu. İş arayanlara büyük fırsat. 221 personel alınacak