Ekonomi

Milyonlarca memura zam müjdesi! Cepteki rakam belli oldu! 2023 memur maaş zammı ne kadar olacak? 

Memur enflasyon farkının kaç olacağı son zamanlarda en çok araştırılan ve merak edilen konuların başında yer alıyor. Memurlara enflasyon farkında yüzde 3,5 resmen cepte. Peki 2023 memur maaş zammı ne kadar olacak? İşte ayrıntılar... Ağustos ayı enflasyon oranlarının belli olmasından sonra memurlar heyecanla yılbaşında yapılacak Ocak ayı zammıyla ilgili memur enflasyon farkını araştırıyor

Memur enflasyon farkının kaç olacağı son zamanlarda en çok araştırılan ve merak edilen konuların başında yer alıyor. Ağustos ayı enflasyon oranlarının belli olmasından sonra memurlar heyecanla yılbaşında yapılacak Ocak ayı zammıyla ilgili memur enflasyon farkını araştırıyor. 

Milyonlarca memur, 2023 Ocak zammını merak ediyor ve '2023 memur maaş zammı ne kadar olacak?, Memur maaşına kaç lira zam gelecek?' gibi soruların yanıtlarını araştırıyor. 

Peki, Ocak ayı memur maaş zammı enflasyon farkı kaç olacak? İşte enflasyon farkıyla ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

6 AYLIK ENFLASYON FARKI ETKİLİYOR! MEMUR MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Memurlara 6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşmede belirlenen yükseliş oranı kapsamında zam uygulanıyor. Son zam ise Haziran'a göre 6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşme oranı göz önüne alınarak uygulandı. 

Habetürk'te yer alan habere göre; Bir sonraki memur zammı Ocak 2023'te uygulanacak. Ocak'taki memur zammı  6 aylık enflasyon farkı, Aralık'ta belirlenen yıllık enflasyon artış oranından Aralık ayı yıllık enflasyon artış oranının çıkarılmasının ardından belirlenecek.  

Ağustos ayı enflasyon oranları yüzde 80.21 şeklinde açıklandı. Bundan Haziran ayı enflasyon oranı çıkarıldığında fark yüzde 3.59 şeklinde oluyor. Yani önümüzdeki aylarda üst üste enflasyon oranları Haziran ayı enflasyon oranı olan yüzde 78,622'nin altında olmadığı sürece memur zammı enflasyon farkı minimal yüzde 3.59 olarak gerçekleşecek. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili son dakika açıklamasında asgari ücret, memur maaşı ve emekli aylıklarında yükselişler yapılacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili açıklamasında "Asgari ücretten emekli ve memur maaşlarını yükseltmeye, sosyal yardım programlarını yeni bir anlayışla ele alarak, hakkaniyet ilkesine dayalı olarak tabanını genişletmeye kadar pek çok tedbiri adım adım hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı. 

Emekli Sandığı, Bağ-Kur, SSK emeklileri Ocak 2023 zammında son dakika müjdesi! Hemen 1 Ocak 2023 zam tablosuna bakın!

Emekli promosyonlarında Eylül depremi! Emekli promosyonları geri çekildi! Bu bankalar peş peşe duyurdu! Çok acilen bakın

PTT'den gençlere müjde! KPSS şartsız, en az 15 bin personel alacak! Gişe memuru, tekniker, postacı, dağıtıcı...